От горещените пламнаха въглищата на склад в Топливо

 12 тона въглища на склад в базата на петричкото предприятие „Топливо „ се самозапалиха вследстние на високите температури.Сигналът е подаден до петричката пожарна в 11.52 часа ,и веднага екип е пристигнал на мястото на инцидента,информира гл.инспектор Стоян Тилев ,след като огънят бе успешно погасен в 13.15 часа вчера.

 Въглищата ,които са били складирани започнали да пушат от голямата температура и се наложило намесата на огнеборците.С риск за живата си те влезли в склада и погасили наченките на големия огън ,който е щял да опустоши не само складираните въглища ,но и всичко наоколо ,като сгради и помощни средства ,използвани за работа в предприятието .12-те тона въглища са обилно облети с вода ,за да бъдат предпазени в близките дни от ново самозапалване,коментира ситуацията висшия офицер ,началник на петричката пожарна .

 Развален хладилник ,собственост на Георги Изгоренков ,който е жител на улица „Пощенска „-5 ,в Петрич пък вдигна на крак огнеборците .От него тръгнало късо съединение на ел.мрежата ,което подпалило жилището на петричанина.Материалните щети ,които нанесъл огъня са изгорял напълно хладилник ,домашни шкафчета ,и 10 кв.м. ,които са изпепелени от огъня.

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене