Свържете се с нас

Разследване

Публично признание за престъпление! Има ли ОПГ в Изи Кредит Гоце Делчев?! Сити Кеш излязоха чисти!

Published

на

Полиция, прокуратура и омбудсман се заемат със скандален случай в Гоце Делчев. Служителки на шивашки цех се оплакаха, че шефката им ги е карала да теглят бързи кредити уж с цел временно да осигурят пари в брой на фирмата, а след това ги оставила те да връщат борчовете, съобщи .

Над 20 души вече получават заплашителни позвънявания от кредитните институции, след като, според жените, шефката им не изпълнила ангажимента си да върне изтеглените от тях бързи заеми. Според жалбоподателите, които са около 30, кредитите им са били от 1000 до 12 000 лева.

Преди месеци жените започват работа в шивашки цех и получават нестандартно условие. Собственичката иска от тях да изтеглят бързи кредити в нейна полза. Парите й трябвали, за да спечели награда – екскурзия в Дубай от офис за бързи кредити, където доработвала като консултант.

Наред с работничките кредити теглили и техни близки и познати.

Разбрали, че са измамени, всички напускат работа и цехът затваря. Днес бившата работодателка отрича: „Аз мога ли да задължа, да дойда при Вас и да кажа „Госпожо, ела те да изтеглите един кредит за мен”, да ми ги дадете парите. По тая логика аз имам 60 човека, сега с две думи всички 60 човека мога да кажат „Това са ми парите на мене, ти ми ги взе”.

След като скандала придоби голяма популярност в социалните мрежи, от фирмите Изи Кредит и Сити Кеш, споменати в разкритията на шивачките взеха становище. От управителя на Сити Кеш, Гоце Делчев Мария Пашалиева, заяви че това е причината да бъде уволнена от офиса въпросната Дамянова. Тя лично е внесла сигнали срещу нея в институците и дори е блокирала взетите кредити, като „въпросни“ за да не се трупат лихви на измамените. От Изи Кредит обаче искат да минат  по тънката „лайсна“. Те нямали нищо общо, и бла бла бла че се придържали към закона, дали ноерът им ще да мине?

(ВИДЕО) Измамена шивачка от Дъбница към шефката й : Ще я удуша жива, ще я разчекна

В разкритията си във видеото на Топ Преса, едната от ужилените жени заявява категорично “ ще ви натопя и петимата“, споменават се имена на „любовника Тодор Мардов“, „Галя“, “ Биляна“… това са все следи водещи към хора работещи към Изи кредит на заплата. Освен това вчера публично пред ИНФОМРЕЖА, самата Дамянова заяви, Не се притеснявам за нищо. Част от тези кредити ще ги поема, защото действително бяха установени 4 кредита с фалшифицирани документи. Тях да ще ги поема, но другите са си кредити на въпросните хора, за които са се подписали и са си ги ползвали.“ 

Христина Дамянова: Не мога да разбера какъв им е проблемът на тези хора с мен!

Публично без свян, тази жена признава че в Изи Кредит има отпуснати кредити с „фалшифицирани документи“, това откровено е признаване на престъпление и от компанията вместо да се измъкват с две изречения моментално трябва да проверят думите и и да предаде тези кредити в прокуратурата. Тук ще им припомним пословицата и капка лайно да има в кацата с меда, меда вече не става за ядене… Трябва да се провери има ли ОПГ – организирана престъпна група в Изи Кредит – Гоце Делчев? Има ли отпуснати кредити с фалшифицирани документи, МОЛИМ И ВСЕКИ КОЙТО Е ВЗЕМАЛ КРЕДИТИ ОТ ИЗИ КРЕДИТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ ЗА ПРОВЕРКА ДАЛИ ПЪК НЕ Е ЗЛОУПОТРЕБЯВАНО С ЛИЧНИТЕ ИМ ДАННИ.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ …

 

коментара

Разследване

Дупнишката прокуратура се самосезира за хорото в „Близнака“

Публикувано

на

Районната прокуратура в Дупница се самосезира след публикации в медиите за случая на навлезли в езерото „Близнака“ на Седемте рилски езера таньори, които в събота нарушиха забраната и подлежат на сакнция, съобщи окръжният прокурор в Кюстендил Камелия Стефанова.

Предстои извършването на проверка по реда на надзора за законността на действията на контролните органи. Събитието беше организирано от частна фондация за заснемане на рекламен филм. Все още не е ясно кои са танцьорите, навлезли във водите на езерото „Близнака“.

От Национален парк “Рила” вече обявиха, че ще наложат санкции – както на тях, така и на организаторите на проявата. Санкцията за юридическите лица е до 10 хил. лева.

Неофициално се коментира, че два танцови състава от Дупница са били сред седемте ансамбъла, които се хванаха на хоро в събота на Седемте езера в опит да поставят рекорд за Гинес. Все още не са индентифицирани точно танцуващите по водите на „Близнака“. Проверката ще приключи в срок, определен от наблюдаващия прокурор, добави окръжният обвинител на Кюстендил Камелия Стефанова.

/кмета

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Разследване

Разследват – има ли закана за убийство и кой, кого провокирал при инцидента пред плувен комплекс в Кюстендил

Публикувано

на

Инцидентът пред един от плувните комплекси в Кюстендил, между управителя му и 4-ма жители /трима мъже и една жена/ на ромския кв. “Изток” ще се разследва от прокуратурата в досъдебно производство.

С решение от днес на Районен съд-Кюстендил, казусът е изпратен в Районна прокуратура, за да се разследва да ли има данни за престъпление от общ характер. Обвинението може да се измени в едро хулиганство или закана за убийство. Първоначално се очакваше на 4- мата нападатели да бъдат съставени актове по УБДХ.

Трима жители на кв. „Изток“ нападнали управителя на плувен комплекс в Кюстендил

Управителят на плувния комплекс в кв. “Могилата” твърди, че към него са отправени заплахи за убийство и повреждане на имуществото. Жителите на кв. “Изток” казват, че управителя на плажа се е държал провокативно с тях, като е блъснал телефона им, с който са снимали.

 

/dariknews

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ