Топрепортерът на „Господарите“ Боби Ваклинов: Обичам фитнеса, но и хладилника

 Борис Ваклинов е роден на 13 август 1988 г. в Благоевград и е дипломиран журналист. Той е „Господарят на скунксовете“, както още го наричат. Не е от хората, които често дават интервюта, защото обикно­вено той е човекът, който за­дава неудобните въпроси.

Този път обаче напористи­ят репортер се съгласява да бъде препитан. За работата, справедливостта, любовта, музиката и хобитата и още нещо.

– Боби, непрекъснато се натъкваш на несправедли­вости, лични трагедии и все­възможни схеми за корупция. Случвало ли ти се е да се от­чайваш, че „дередежето“ ни няма да се оправи?

– Точно обратното. В немалка част от случаите в „Господари на ефира“ успяваме да помага­ме и да „пращаме в нокдаун“ несправедливостта, да пре­сичаме корупционни схеми Това, че голяма част от писмата до нас започват и завършват с изречението „Вие сте последна­та ни надежда“, ми дава надежда – не последна, а поредна. Хората разчитат на нас и не можем да им обърнем гръб.

– Коя е историята, която е ос­тавила най-траен отпечатък у теб в чисто човешки план?

– Не са една и две… мога да кажа за тази, която е оставила „най-пресен“, когато преди ня­колко месеца успяхме да помог­нем на една отчаяна жена да си върне няколко хиляди от една врачка – шарлатанка, която едва ли не я беше убедила, че има ро­дово проклятие.

– Как попадна в „Господари на ефира“ и представяш ли си след време да се реализираш в друго поприще?

– Попаднах чрез кастинг. В го­рещото лято на 2009 г., още пре­ди да съм започнал трети курс в Журналистическия факултет. Бих се радвал да имам собстве­но тв шоу, дори имам концепция за такова, все пак съм завършил „Продуцентство“.

– Ти си отявлен меломан, дори рапираш. Кои български и съответно чуждестранни из­пълнители харесваш?

– Всъщност аз съм рапър, който случайно стана журналист (смее се – бел. авт.). Наесен излиза но­вата ми песен. В световен мащаб се възхищавам на Еминем, той е пример за мен не само в музикал­но отношение. От българските изпълнители харесвам „Ъпсурт“, а от новата генерация – Явката.

– Как разпускаш в свободно­то си време и има ли в момента човек до теб?

– Обичам да ходя на фитнес, но многобройните там посещения се редуват с такива със същата честота до хладилника и все не мога да вляза в желаната форма. Да, имам си приятелка.

– Какво те дразни най-мно­го в поведението на младите хора?

– Дразни ме, че не спират да хулят България и всичко българ­ско, смятайки, че като отидат в чужбина, едва ли не улиците ще са застлани с банкноти. Ясно е, че много неща не са както тряб­ва у нас, но от младите зависи да пробваме да попроменим нещо. Има толкова млади, инициатив­ни и успешни хора, които, вместо постоянно да се оплакват, дейст­ват. Останалите да взимат при­мер от тях.

– Доста хора изразиха недо­волство, че преди време стана рекламно лице на фирма за па­рични кредити. Каква е твоята гледна точка?

– В последните десетина годи­ни бизнесът с кредити се поиз­чисти от наглите лихвари, днес той не е това, което беше. Дори мои близки и приятели са се въз­ползвали от възможностите на конкретната фирма и са останали доволни, не са били подведени по никакъв начин. Отделно вис­шият мениджмънт на продуцент­ската компания, в която работя, провери детайлно всичко около въпросните рекламодатели, за да сме сигурни, че около тях всичко е прозрачно. И все пак един сиг­нал да постъпи за тях, вярвайте ми, лично ще отида да им потър­ся сметка.

– В Бургас правят подписка за забрана на монокините на плажа, би ли се разписал за по­добна кауза?

– Смехотворно звучи, че ако жените са с цял бански, а не само по монокини, няма да разпалват мъжките фантазии. Моите ги раз­палват, ако ще да са със скафан­дър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене