Свържете се с нас

Разследване

СИТИ КЕШ защо мълчат? Дали не мислят че ще им се размине? Депутатите няма да помогнат този път!

Published

на

Страхотна финансова измама разкри кореспондент на ИНФОМРЕЖА, вчера цитирана от информационна агенция www.toppresa.com. Измамени пропищяха пред медията– работници и хора от целия Гоцеделчевски регион, и разкриха че са принуждавани да теглят бързи кредити и от пет офиса на кредитни къщи в Гоце Делчев с обещания, че за 15 дни ще бъдат погасявани от работодателката им – Христина Дамянова. От тяхно име Дамянова вземала бързи кредити от мести фирми и най – вече местният клон на Сити Кеш, но ги прецакала и не върнала парите и сега „събирачите“ на фирмите дърпали тях – обикновените хора. Фирмите за кредити  давали тлъсти бонуси за натрупани точки и процент от сумите на кредитите на свои нещатни сътрудници, каквато в случая е и бившата служителка в „Сити Кеш“ ООД Гоце Делчев – Христина Дамянова, разказаха ужилени пред ИНФОМРЕЖА.  В момента всички потърпевши от схемата са издирвани и притискани по телефоните от служители на кредитните къщи да връщат по най-бързия начин изтеглените пари ведно с просрочията и лихвите, тъй като Дамянова не е спазила обещанието си за погасяването в обещания от нея 15 – дневен срок.

От позицията на работодател Дамянова поставяла условие на всяка шивачка още на втория ден след постъпването си на работа, ако иска да остане да работи в цеха й, да изтегли кредити от финансовите къщи и да предаде парите на шефката си (сиреч Х. Дамянова).

Така, въпросните изтеглени кредите измамната работодателка прибирала заедно с документите, дадени на работниците от съответните финансови къща. Тя придружавала до офисите на кредитните къщи всички потърпевши… Темата вчера гръмна във всички местни медии, обществото реагира доста бурно и много хора се ангажираха с търсенето на справедливост, от страна на ужилените и споделиха новината на стената си в личните си профили във фейсбук. От Сити Кеш и другите местни компании мълчат гузно, а нещата са много прости – вадят документи и ги представят на прокуратурата. Ние знаем че Сити Кеш има лоби във властта, знаем че зад тях стои депутат… Но също така знаем, че няма по силно и властно нещо от народното недоволство. Много бързо разследващите органи могат да установят, кой се е подписал под исканията за кредит и кой ги е вземал нали има подпис срещу всяко едно действие, има следи от банкови транзакции и преводи… Има и графологически експертизи на подписи. Време е за разследване, уважаеми институции. 

Вчера след като се ангажира с този проблем информационна агенция www.toppresa.com беше порицана, че е намесила в скандала шефката на местния клон на Сити Кеш – Мария Пашалиева. Ние разбираме че тя произлиза от стар номенклатурен род, който в град Гоце Делчев се смятаха с години за богопомазани, но уви идва в деня в който има хора като нас на които грам не ни пука за това. Как така е ставала тази грозна и престъпна афера под носа на Пашалиева? Колкото и обидена да ни е тя, редно е да отговори – била ли е на екзотични екскурзии с бившата си колежка Дамянова и от къде пари за тези круизи. Редом с нас трябва да пита и НАП, щото как така се обикаля света с една гола заплата? Топ Преса няма да остави нещата така. Ще следи и жалбите, на хората в институциите и дори предлага на ужилените безплатни юридически консултации. Моля свържете се с нас на телефон :0892287903.

Повече по темата във вестник Градът този четвъртък! Не го пропускайте! 

ЕТО ОТ КЪДЕ ТРЪГНА СКАНДАЛА: 

ИЗМАМАТА НА ГОДИНАТА! Аферата „Сити Кеш“ ООД Гоце Делчев! Потресаващи факти…

 

коментара

Разследване

Дупнишката прокуратура се самосезира за хорото в „Близнака“

Публикувано

на

Районната прокуратура в Дупница се самосезира след публикации в медиите за случая на навлезли в езерото „Близнака“ на Седемте рилски езера таньори, които в събота нарушиха забраната и подлежат на сакнция, съобщи окръжният прокурор в Кюстендил Камелия Стефанова.

Предстои извършването на проверка по реда на надзора за законността на действията на контролните органи. Събитието беше организирано от частна фондация за заснемане на рекламен филм. Все още не е ясно кои са танцьорите, навлезли във водите на езерото „Близнака“.

От Национален парк “Рила” вече обявиха, че ще наложат санкции – както на тях, така и на организаторите на проявата. Санкцията за юридическите лица е до 10 хил. лева.

Неофициално се коментира, че два танцови състава от Дупница са били сред седемте ансамбъла, които се хванаха на хоро в събота на Седемте езера в опит да поставят рекорд за Гинес. Все още не са индентифицирани точно танцуващите по водите на „Близнака“. Проверката ще приключи в срок, определен от наблюдаващия прокурор, добави окръжният обвинител на Кюстендил Камелия Стефанова.

/кмета

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Разследване

Разследват – има ли закана за убийство и кой, кого провокирал при инцидента пред плувен комплекс в Кюстендил

Публикувано

на

Инцидентът пред един от плувните комплекси в Кюстендил, между управителя му и 4-ма жители /трима мъже и една жена/ на ромския кв. “Изток” ще се разследва от прокуратурата в досъдебно производство.

С решение от днес на Районен съд-Кюстендил, казусът е изпратен в Районна прокуратура, за да се разследва да ли има данни за престъпление от общ характер. Обвинението може да се измени в едро хулиганство или закана за убийство. Първоначално се очакваше на 4- мата нападатели да бъдат съставени актове по УБДХ.

Трима жители на кв. „Изток“ нападнали управителя на плувен комплекс в Кюстендил

Управителят на плувния комплекс в кв. “Могилата” твърди, че към него са отправени заплахи за убийство и повреждане на имуществото. Жителите на кв. “Изток” казват, че управителя на плажа се е държал провокативно с тях, като е блъснал телефона им, с който са снимали.

 

/dariknews

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ