Свържете се с нас

Новини

ИЗМАМАТА НА ГОДИНАТА! Аферата „Сити Кеш“ ООД Гоце Делчев! Потресаващи факти…

Публикувано

на

Собственичка на шивашки цех в Гоце Делчев зароби с бързи кредити десетки свои работници

Страхотна финансова измама разкри кореспондент на ИНФОМРЕЖА.

Потърпевшите – работници и хора от целия Гоцеделчевски регион, са принуждавани да теглят бързи кредити и от пет офиса на кредитни къщи в Гоце Делчев с обещания, че за 15 дни ще бъдат погасявани от работодателката им – Христина Дамянова.

Всички следи и доказателства водят към Дамянова, която неизменно е работила с представители от самите кредитни къщи. Те давали тлъсти бонуси за натрупани точки и процент от сумите на кредитите на свои нещатни сътрудници, каквато в случая е и бившата служителка в „Сити Кеш“ ООД Гоце Делчев – Христина Дамянова, разказаха ужилени пред ИНФОМРЕЖА.

Така собственичката на въпросния шивашки цех, който се намира в местността Мочура в Гоце Делчев, е бил взет под наем наскоро от Дамянова от бизнесмена Тодор Мардов.

В рамките на по-малко от половин година през него са минали много шивачки. Работодателката успяла да ги принуди близо 100 нейни работнички със съпрузите им, нейни близки и приятели да вземат кредити и от петте кредитни къщи.

В момента всички потърпевши от схемата са издирвани и притискани по телефоните от служители на кредитните къщи да връщат по най-бързия начин изтеглените пари ведно с просрочията и лихвите, тъй като Дамянова не е спазила обещанието си за погасяването в обещания от нея 15 – дневен срок.

От позицията на работодател Дамянова поставяла условие на всяка шивачка още на втория ден след постъпването си на работа, ако иска да остане да работи в цеха й, да изтегли кредити от финансовите къщи и да предаде парите на шефката си (сиреч Х. Дамянова).

Така, въпросните изтеглени кредите измамната работодателка прибирала заедно с документите, дадени на работниците от съответните финансови къща. Тя придружавала до офисите на кредитните къщи всички потърпевши.

„Привикваше ни като маймуни по улиците и ни вземаше и парите, и документите“, признаха жените, които решиха да си търсят правата чрез правораздавателните институции, и да дадат гласност на измамната схема, за да не попадат и други хора от Гоцеделчевско.

Дамянова за заблуда и отсрочване на скандала все пак е погасявала по една – две вноски, но с останалите пари на хората живеела нашироко, купувала и сменяла коли, ходела на почивки, докато къщите за бързите кредити не започнали да звънят на потърпевшите да си искат парите.

Скандалът около финансовата схема в Гоце Делчев гръмнал преди двадесетина дни, когато всички изтеглили бързи кредити по принуда на Дамянова изпищяли, че ги търсят да връщат заемите. От тогава нито един от потърпевшите не е на себе си.

„Не спим, не ядем, нервите са ни опънати до краен предел. Някоя от нас ще получи със сигурност я инсулт, я инфаркт, защото има хора, завлечени с много пари, защото има бедни хорица, които едвам свързват двата края, и защото ни изяжда съвестта, че се доверихме на тази измамница и причинихме на семействата си такива нерви и щети“, разказват потърпевшите жени, които заявиха, че ще търсят помощ от главния прокурор Сотир Цацаров и омбутсмана Мая Манолова.

Всички заедно завеждат колективен иск срещу Дамянова. За случая е уведомена с жалби от потърпевшите и полицията в Гоце Делчев.

Жените разказаха, че всеки ден по много пъти търсят Дамянова по телефона, но тя вече не им вдигала. Съпругът й Николай Дамянов пък ги обиждал с цинични изрази и ги заплашвал да не звънят повече на жена му и да се оправят.

Именно това принудило част от потърпевшите да теглят други кредити от банките за да погасяват изтеглените бързи кредити, които им прибирала Дамянова. При предаването на изтеглените кредити на Дамянова, на някои от потърпевшите давала по 50-100 лева да се почерпят за услугата, която ѝ са направили.

Грандиозната измама надхвърля сумата от 100 000 лева, а броят на заробените семейства е също много голям.  

Така, Гюлфие Тахирова е изтеглила и предала на Дамянова 4000 лева. С лихвите дългът на Гюлфие е пораснал до момента на 7 000 лева. Самата Гюлфие разказа, че преди дни успяла и притиснала Дамянова да й подпише пред нотариус документ, че до октомври ще и върне парите като и предложила срещу 1000 лева, дадени на данъчен служител, да й уредят компенсация за безработица по 860 евро на месец от гръцка фирма и трудова борса в Гърция.

„Именно по време на този разговор попаднахме и втора измамна схема.  Стана ясно, че в Гоце Делчев и региона много безработни срещу 1000 -1500 лева получават по 860 евро компенсации за безработица от гръцка трудова борса.“

 „Не се хванах на тази уловка – първо, че нямах тези пари да дам, за да ме уредят да получавам от Гърция тези пари, и второ, че предложението ми се видя измамно да не загубя и въпросните 1000 лева, защото аз никога не съм работила в Гърция и нямам право на такава компенсация от Бюро по труда в южната ни съседка“, сподели Гюлфие Тахирова.

В момента тя е регистрирана като безработна в Бюрото по труда в Гоце Делчев. Жената се издържа с пенсия по инвалидност заради тежки операции и е пред срив на нервната система заради измамата.

  • Надя Даутева е теглила за работодателката си 800 лева, част от които лично погасила Дамянова.
  • Повечето от наетите в цеха на Дамянова шивачки не са били на трудов договор, работили са на дневна надница при нея.  
  • Анета, Ани и Милен Назлиеви са изтеглили 4 кредита по 1000 лева и са предали парите на Дамянова.
  • Същото е направил и Стойко Ангелов Кюмков и съпругата му – 6000лева.
  • Анка Бурнева с дете инвалид е заробена с кредит от 800 лева.
  • Вайда Джинджи с два кредита от „Сити Кеш“ и „Изикредит“ – 700 лева.
  • Айше Саид и съпругът ѝ – 5000 лева.
  • Айте Неджип Бошнак и Джеват Юс. Пильов са изтеглили и предали кредити в размер на 5280. Задълженията на семейството са набъбнали до момента, заради високите лихви на 12 000 лева.

„Нито лев от тези пари Христина не е погасила, в тях има и 800 лева наши лични пари“, заяви поредната потърпевша Айте Бошнак.

Айте призна, че до момента са смятали, че Дамянова погасява кредитите и чак когато са започнали да им звънят от кредитните къщи, разбрали, че са попаднали в измамната схема.

Росен Манов, Исмет Купенов, Айше Купенова са също сред заробените от Дамянова хора, които са теглили по 800 лева и са ѝ предали лично до стотинка парите ведно с документите.

Пред едни от работниците си Дамянова казвала да и теглят кредити, че иска да спечели екскурзия до Дубай като я обявят за сътрудник № 1, завел в къщите за бързи кредити най-много клиенти, а на други – че с парите им щяла да си купи гарсониера, защото свекърва й, Вили Дамянова, я гонела от къщата.

Тя признавала още, че в края на годината получавала голям процент премия на база сумите на кредитите от привлечените от нея клиенти.  Повечето кредити са изтеглени от жертвите на Христина Дамянова от „Сити Кеш“.

В момента всички жертви са безработни.

Неотдавна млад мъж, който също й изтеглил преди време кредит от 1000 лева, набъбнал до голяма сума с лихвите, буквално насила изнесъл от цеха на Дамянова машините, което довело до прекратяване на дейността на въпросния цех.

В Гоце Делчев вече има пет на брой кредитни къщи за бързи кредити, които са в конкуренция за привличане на повече клиенти и това са – „Сити Кеш“, „Кредит Хелп“,  „Микро кредит“, „Изикридит“ и „Кредийес“.

Христина Дамянова е работила със всичките кредитни къщи и чрез служителите, които неизменно са в схемата, е уреждала бързите кредити на потърпевшите.

Тя е родом от Гърмен, омъжена за Николай Дамянов от Гоце Делчев, добре известен както на градската екополиция, така и на полицията, но до днес никой не е взел мерки срещу кражбите му въпреки многобройните жалби.

СТРАННО ЗАЩО,   КОЛЕГИТЕ ОТ ИНФОМРЕЖА ИГНОРИРАТ ИМЕТО НА МАРИЯ ПАШАЛИЕВА – УПРАВИТЕЛ НА ОФИСА НА „СИТИ КЕШ“ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, КОЯТО ЧЕСТО ПЪТУВА В ЧУЖБИНА СЪС СКАНДАЛНАТА ДАМЯНОВА?

коментара

Крими

Разследващия полицай-Розалина Кьосева остава в ареста, шефът на Охранителна полиция в Благоевград Георги Кьосев е освободен

Публикувано

на

Разследващия полицай от Благоевград Розалина Кьосева е задържана за 24 часа след сутрешната акция на прокуратурата и Вътрешна сигурност. На работното й място е извършен обиск и са иззети документи. След анализ на събраните доказателства предстои да се прецизира за какво конкретно ще бъде обвинена. Баща й Георги Кьосев, който е шеф на Охранителна полиция в областната дирекция, не е задържан и след оказаното съдействие за претърсване на семеен апартамент се върнал на работното си място.

Утре прокуратурата в Благоевград ще даде официален брифинг по случая.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Деца от Симитли с постижения в информационните технологии

Публикувано

на

Първо място за второкласничката Виктория Георгиева Костева от СУ „Св Св. Кирил и Методий“ Симитли и трето място за третокласничката Любица Ортомарова на XI областно състезание по информационни технологии „Чуден свят“ в 8 СУ“ Арсений Костенцев“ гр. Благоевград, във втора и трета възрастова група. Заедно с тях участие взеха и първокласничката Радост Митревска и четвъртокласникът Страхил Христов.

И тази година учениците се състезаваха с 90 ученици от областта, показвайки своите дигитални компетентности. Малките информатици работиха по интересна за тях тема „Аз обичам да чета, аз обичам да мечтая“.

По регламент учениците от първи и втори клас Радост Митревска и Виктория Костева създадоха графично изображение в програма MS Paint. Ученичката от трети клас Любица Ортомарова, работи върху комбинирано графично изображение и текст в програма MS Word 2016, а ученикът Страхил Христов от четвърти клас – в програма MS PowerPoint 2016 по зададена задача. Всички работи на участниците бяха предварително засекретени.

Жури с председател доц. д-р Николай Цанков, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“и членове – д-р Радослава Топалска, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и старши експерт по организация на средното образование в РУО – Благоевград, Людмила Цикловска , класираха най-добрите творби.

В свободното време до определяне на победителите учениците участваха в постер-сесия на тема „В чудния свят на приказките“

А спонсорите на състезанието и тази година не разочароваха никой и всеки участник получи награда и сертификат. Най-добрите получиха и най-големите награди.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ