Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) Илия Михайлов: Такава организация на ловен събор като в Гоце Делчев няма в България

Публикувано

на

 „Такова огромно мероприятие на ловна организация в България никъде го няма“. Това каза специално за Топ Преса Илия Михайлов, председателят на ЛРС „Добрич“, гр. Добрич на областния събор на ловно-рибарските сдружения в Пиринско което се проведе в събота в село Попови ливади. Четвъртото издание на събора се радваше на огромния интерес към събитието от дружества извън областта както и от Гърция и Македония.

 Участниците в събора от петричко-санданския район и Гоце Делчев се събраха най-напред на лобното място на Яне Сандански. Те отдадоха почит с полагане на венци и цветя на паметникът на революционера и борецът за свободата на македонската част на България останала под турско робство. Втората официална спирка на съборяните бе пред паметникът на Гоце Делчев в землището на село Попови ливади. Тук, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за душите на жертвите на свободата. По традиция, Дядо Серафим освети и знамената на ловните дружинки от територията на бившата Неврокопска околия. За първи път на събора пристигнаха и представители на ловните дружества от Струмица и Валандово, Република Македония. Те споделиха в интервюто за щастието си от факта, че след подписването на договорът за приятелство между двете страни се отваря възможност за още по-голямо сътрудничество не само между ловните дружества и не пропуснаха да отбележат, че политиката до този момент само е разделяла два братски народа. „Ние вече реализирахме успешно един европейски проект с ЛРД „Сокол“ в Гоце Делчев и сме амбицирани да продължим и в бъдеще с нови проекти“, каза Йонис Полихронис, председател на Ловната федерация на Северна Гърция.

 Сред официалните гости на събора бяха: народните представители Богдан Боцев и Елхан Кълков. Зам. министърът на икономиката, Александър Манолов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Национален ловно-рибарски съюз, Васко Василев. Председатели и ръководители на сдруженията в Благоевград, Кресна, Якоруда, Долна митрополия, Добрич, както и дружества от Гърция и Македония.

 „ЛРС „Сокол“ в Гоце Делчев имат голям опит и ресурс и нищо чудно ако един ден станат домакини на националния събор на ЛРС“, сподели председателят на съюза, Васко Василев.

коментара

ВИДЕО

Д-р Георги Алексиев и д-р Съби Хаджиев са победителите в конкурса „Любим лекар“ за 2018

Публикувано

на

Д-р Георги Алексиев – началник на отделението по Хирургия в Сандански и д-р Съби Хаджиев – специалист по обща и коремна хирургия в Благоевград са победителите в конкурса  „Любим лекар“ за 2018 година.

На тържествена церемони в арт-салона на Радио Благоевград бяха обявени имената на отличените лекари. Председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз д-р Дафина Тачова връчи наградата „Любим лекар“ за 2018 на Д-р Георги Алексиев – началник на отделението по Хирургия в Сандански. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка награди д-р Съби Хаджиев – специалист по обща и коремна хирургия в Благоевград, той получи най-много гласове от слушателите на Радио Благоевград.

Конкурсът беше излъчен от пациентите чрез гласуване в Радио Благоевград и Районната колегия на Българския лекарски съюз.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

(ВИДЕО) С атрактивно изложение на Местната инициативна група в Градския парк ,бе обогатена Празничната седмица на Гоце Делчев по повод Освобождението на града

Публикувано

на

На организираното от МИГ Гоце Делчев,Гърмен и Хаджидимово атрактивно изложение  в парка на Гоце Делчев,посетителите вчера дегустираха и можеха да си закупят  продукти на местни производители от трите общини .Всички с удоволствие опитаха от  разнообразните местни продукти -мед и вино от Гоце Делчев и Рибново,колбаси от истинско месо от Мосомище,домашна зимнина от Хаджидимово,сирене от Тешово,Скребатно и Осиково.Голям бе  интересът и към  шатрата на  Гоцеделчевската гимназия „Пейо Яворов“,представена от учениците от кулинарните специалности.

 

Изложението ,организирано по инициатива на Местна инициативна група(МИГ),с подкрепата на общините Гоце Делчев,Хаджидимово и Гърмен,се провежда за първи път ,като подобни прояви предстоят в Гърмен и Хаджидимово.На изложението присъстваха кметовете на трите общини-Владимир Москов,Людмил Терзиев и Минка Капитанова,които специално поздравиха местните производители.Програмата  продължи с фолклорна програма на самодейни групи от района.

 

Програмата по повод 106-та годишнина от Освобождението на Гоце Делчев продължава и днес ,18 октомври,с награждаване на участниците в конкурса:“Да върнем книгите в ръцете на децата“,което ще се състои в Малката зала на Дома на културата от 17:30 часа.

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ