Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) Илия Михайлов: Такава организация на ловен събор като в Гоце Делчев няма в България

Публикувано

на

 „Такова огромно мероприятие на ловна организация в България никъде го няма“. Това каза специално за Топ Преса Илия Михайлов, председателят на ЛРС „Добрич“, гр. Добрич на областния събор на ловно-рибарските сдружения в Пиринско което се проведе в събота в село Попови ливади. Четвъртото издание на събора се радваше на огромния интерес към събитието от дружества извън областта както и от Гърция и Македония.

 Участниците в събора от петричко-санданския район и Гоце Делчев се събраха най-напред на лобното място на Яне Сандански. Те отдадоха почит с полагане на венци и цветя на паметникът на революционера и борецът за свободата на македонската част на България останала под турско робство. Втората официална спирка на съборяните бе пред паметникът на Гоце Делчев в землището на село Попови ливади. Тук, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за душите на жертвите на свободата. По традиция, Дядо Серафим освети и знамената на ловните дружинки от територията на бившата Неврокопска околия. За първи път на събора пристигнаха и представители на ловните дружества от Струмица и Валандово, Република Македония. Те споделиха в интервюто за щастието си от факта, че след подписването на договорът за приятелство между двете страни се отваря възможност за още по-голямо сътрудничество не само между ловните дружества и не пропуснаха да отбележат, че политиката до този момент само е разделяла два братски народа. „Ние вече реализирахме успешно един европейски проект с ЛРД „Сокол“ в Гоце Делчев и сме амбицирани да продължим и в бъдеще с нови проекти“, каза Йонис Полихронис, председател на Ловната федерация на Северна Гърция.

 Сред официалните гости на събора бяха: народните представители Богдан Боцев и Елхан Кълков. Зам. министърът на икономиката, Александър Манолов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Национален ловно-рибарски съюз, Васко Василев. Председатели и ръководители на сдруженията в Благоевград, Кресна, Якоруда, Долна митрополия, Добрич, както и дружества от Гърция и Македония.

 „ЛРС „Сокол“ в Гоце Делчев имат голям опит и ресурс и нищо чудно ако един ден станат домакини на националния събор на ЛРС“, сподели председателят на съюза, Васко Василев.

коментара

ВИДЕО

/ВИДЕО/ :Фатме Кальор от Брезница изправи на крака голямата зала на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград

Публикувано

на

14 годишната Фатме Реджеп Кальор от гоцеделчевското село Брезница , снощи буквално спря дъха и изправи на крака многобройната публика в големият салон на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград където се проведе тържествения концерт-спектакъл „Земя на песни“ която своя нова продукция  представи Радио Благоевгад по случай 45-я си рожден ден .

Фатме достойно представи община Гоце Делчев и родното си село Брезница на голямото събитие на Радио Благоевград като едновременно с това за пореден път спечели сърцата на публиката и ценителите на автентичния фолклор .

В новата продукция в чест на  45-я рожден ден на Радио Благоевград малката изпълнителка от Брезница с невероятният си глас   изпя за първи път не изпятата от никой до сега уникална стара брезнишка песен „Овай да ги гледам Дено Денче“ предадена й  от нейната баба.

На детската Евровизия-2015г.,Министерството на образованието и науката , подари на всички участници диска със студийния  запис  на емблематичната родопска песен „Излел е Дельо Хайдутин“в брилянтното изпълнение на Фатме Кальор която песен тя изпълни на петото юбилейно издание „Звезди на радиото“ и спечели голямата награда .

Както писа Топ Преса , снощи радиото на Югозапада отбеляза  своите 45 години с тържествен концерт-спектакъл „Земя на песни“.
Концертът който получи голям отзвук , се състоя  в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград където бе представена и най-новата музикална продукция на Радио Благоевград.

Музикалният проект „Земя на песни“ включва 14 изпълнения по обработки на композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев.

14 годишната Фатме Кальор  за пореден път ,въпреки възръстта си, зае достойно място  сред известните имена на изпълнителите на автентичен фолклар ,а именно Румяна Филкова, Димитър Касапинов  МФГ „Банскалии“, Кинче Вълчева, Айшен Осенска, Милко Бошнаков, Елена Толева, Карамфил Божиков, Иван Гоцев, Илиян Юручки, МФГ „Огражденска четворка“, Емилия Трайкова, Анелия Трендафилова, Мариана Манолева, Исуф Лиманов.

В спектакъла участие снощи взе и Студентския фолклорен ансамбъл към Югозападния университет „Неофит Рилски“ с главен художествен ръководител проф. Николай Цветков.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Концерт-спектакъл по случай 45 години Радио Благоевград

Публикувано

на

Радиото на Югозапада отбелязва своите 45 години. По този повод Радио Благоевград организира тържествен концерт-спектакъл „Земя на песни“.
Концертът бе в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград и  представи най-новата музикална продукция на Радио Благоевград.

Музикалният проект „Земя на песни“ включва 14 изпълнения по обработки на композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев.

Вярно на своите дългогодишни традиции в областта на представяне на фолклорната музика, Радио Благоевград предлага на своите почитатели една съвременна и въздействаща концепция за интерпретация на богатото културно наследство от Югозападна България. Участвата изпълнителите: Румяна Филкова, Димитър Касапинов и МФГ „Банскалии“, Кинче Вълчева, Айшен Осенска, Милко Бошнаков, Фатме Кальор, Елена Толева, Карамфил Божиков, Иван Гоцев,Илиян Юручки, МФГ „Огражденска четворка“, Емилия Трайкова, Анелия Трендафилова, Мариана Манолева, Исуф Лиманов.

В спектакъла участва и Студентския фолклорен ансамбъл към Югозападния университет „Неофит Рилски“ с главен художествен ръководител проф. Николай Цветков.

Хореография и режисура: Николай Цветков и Георги Гаров
Художник: Мартина Иванова

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ