ВИДЕО:Масово отпразнуваха неврокопчани денят на българската култура и славянската писменост

893G9376_01.MP4.Still001

С тържествено предаване на знамето, в трите основни и три средни учебни заведения в Гоце Делчев, приключиха днес учебната година и отбелязаха празникът на българската писменост и култура. В тържествена манифестация през централната улица на града преминаха възпитаница на всички учебни заведения, като и випуски с кръгли годишнини. Кмета Владимир Москов награди всички заслужили ученици и дейци на културата.

С прощални тържества в края на учебната година във всички учебни заведения, започна днес в Гоце Делчев, отбелязването на най-светлия български празник – денят на българската писменост и култура. Незабравимият ритуал с предаване на знамето от абитуриентите на продължаващите  образованието си и през следващата година се проведе и в трите средни училища в града

С традиционна манифестация с приповдигнат дух и настроение, през главната улица преминаха ученици и учители на всички учебни заядения в града. В шествието се включиха и випускници с кръгли годишнини, завършили средното си образование в Гоце Делчев.

Денят на българската писменост и култура, неврокопчани отпразнуваха на площад „Македония“. Тук кметът Владимир Москов поздрави гражданите и връчи специални грамоти и плакети на ученици, учители и дейци на културата с особени заслуги за издигане авторитета на общината у нас и чужбина.

С празничен коктейл за културно-просветните дейци на града, завърши днес официалното чатване на 24 май, денят на българската култура и славянската писменост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене