Циганчета се къпят във фонтана пред сградата на Община Дупница /ВИДЕО

Часове трите деца се цамбуркаха в прохладната вода, търсейки спасение от жегата. Интересното е, че всички ги гледаха но никой не им направи забележка, че това не е редно. Интеграция ли… оооо моля ви се. Минувачи цъкаха с уста: “Мама ви д*еба циганска”, “Къде е полицията”, “Как не ги е срам, къде са институциите, къде са родителите… Припомняме ви, че модерния облик на Дупница бе придобит след спечелен от общината проект.

 В проекта влиза и реконструкцията на градският фонтан. Стойността на проекта бе 4 310 439 лв. и се финансира от Европейски фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет. Би трябвало органите на реда да не допускат къпещи се хора във фонтана. За сравнение ще припомним, че властите в Рим предприеха драстични мерки срещу любителите на водните забавления в градските фонтани.

 Глобата за къпане в тях бе увеличена 6 пъти и вече е от 300 до 500 евро. По-рано удоволствието да се потопиш във водата на някой от шадраваните във Вечния град „струваше“ между 50 и 300 евро. А докато на българинът (и циганинът) не им бръкнеш в джоба дисциплина няма… Така, че замислете се, искате ли да виждате циганчета във фонтаните?

Снимки и видео: Методи Байрактарски

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене