Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Вижте ме кой съм! Сметката на Ислямов ще излезе крива! Казахме ви този не става за лидер!

Published

на

Сетил се Верхад Ислямов да бъде „опозиция“ на местната власт на Гърмен. Скочил правил се на герой. Смешно е.  Припомняме че на драматично общинско заседание на местния парламент в Гърмен, което бе проведено преди дни, завърши със сваляне от поста на председателя Исмет Узунов. „За“ отзоваването му гласуваха 9 съветници, а „против“ – 8 парламентаристи. По случая съветниците от ГЕРБ представлявани от лпишман лидера Ислямов, излязоха на въпросното заседание с предложение за оставка на председателя Исмет Узунов за подмяна на вота както на съветниците, така и на жителите на цялата община Гърмен. Общо взето с декларация лидера на ГЕРБ – Гърмен, Верхад Ислямов / човек за който ние от години пишем, че не става за този пост/, оплю публично кмета на община Гърмен, Минка Капитанова, сравнявайки нейното управление с „феодално“ и с това на Ахмед Башев преди години.

Браво, Верхад! Браво, Ислямов! Види се спиртните напитки, те водят в правилната посока – в пропастта на политическите „бивши“. Не му се угоди и взе оставка да иска, не му се угоди и взе реформи да прави… Ние от Топ Преса, можем спокойно да говорим, защото с години бяхме основния критик на управлението на Капитанова и не се притесняваме да споделим, че именно в момент в който това управление стана повече от стабилно, показва професионализъм, показва визия за развитие и диалог… идва момента в който кривото его на дебренския политик Ислямов се намеси и се опитва да разбие тази стабилност. Защо? Защо чак сега? 

Целият регион на Гърмен се убеди че, Исмет Узунов е най – добрия председателя на общински съвет до сега. Жалната Катерина Татанова, за която чак сега взе да „жали“ Ислямов в декларацията си беше истински провал. Доказателства за това: Татанова пиеше тайно кафета с Башев и подаде оставка след като Топ Преса и заддаде следните въпроси: срещала ли се е Катерина Татанова с хора, близки до скандално известния Ахмед Башев и управлява ли той процесите около протестите в Гърмен? Изнасяла ли е конфенеднциална информация председателката на общински съвет Гърмен, госпожа Татанова,  в това число и  документация от местния парламент полезна за интересите на местни бизнесмени?! В това число договаряне на предварително гласуване на ПУП – ове и разрешаване на инвестиционни намерения. Време е и партия ГЕРБ – Гърмен наистина да се осъзнаят на кой служат и какви интереси устояват… писа тогава Топ Преса и уплаши Татанова която подаде оставка. Ислямов тогава мълча но сега взе да жали и „опраска“ най – успешният председател на общински съвет Гърмен. Нито един скандал, нито едно скандално решение, нито едно скандално поведение, деалогичност, професионалбизъм… това са епитетите свързани с работата на Узунов – но проблема е, че не е човек на Ислямов и не му козирува, знайте жители на Гърмен.

Същото е отношението на Ислямов и с евродепутата Асим Адемов – човекът който го създаде, сега двамата потдържат лицемерни отношения, но всеки познаващ действителността знае, че Адемов се чувства предаден от Ислямов – Чашката. Припомняме репликата на Ислямов на областен съвет на ГЕРБ – в Благоевгра – „и ние искаме дял от баницата“, което за пореден път доказа че той е в политиката с користна цел. Припомняме че и предаде Данчето Ралева, „превратаджийски“ осуетявайки избора за лидер на ГЕРБ – Гърмен с цел да не го бутнат…  Сега същото става и с кметът Капитанова и общинсия председател – няма далавера за Ислямов сваляме политическото доверие. Ето защо настояваме моментално Исмет Узунов да бъде върнат на поста, защото е крайно време да се даде на човека подходяща работа, а не на „наш човек“ който „слуша“. Общински съветници престанете да вървите по посредствеността на лидера на ГЕРБ – Гърмен, защото по пътя му надолу ще повлече и Вас. И накрая отсноно „лаенето“,  че видите ли уволнили жената на Ислямов, това показва най- важното – как се продава един политик. Политическа подкрепа срещу назначения, вярно ли е господин Ислямов? Как до сега е действал като „опозиционер“ при положение че жена му била на общинска работа? Смешное, защото последствения пилитик няма нужда да го проверяваш, той сами си вади кирливите ризи на показ.

 

– С годините човек губи всичко: младост, красота, здраве, честолюбиви пориви – само глупостта никога не напуска хората.
Ариостотел

коментара

Анализи и Коментари

Гоце Делчев въстава срещу статия за Емо Чолаков

Публикувано

на

Вчера сайта на Мартин Карбовски, lentata.com, излезе статия за нашият съгражданин, с автор Иван Иванов, синоптикът  Емо Чолаков.

Преди да предприемем коментар по темата, първо ще ви покажем написаното от въпросния господин:

АВТОР: Иван Иванов

Някой ден ще застана на пусия някъде около НДК (…разбира се, че ще съм си взел и пушка!) и честно, обещавам, почти съм готов да се закълна, но – ще прострелям поне в коляното тая гад Емочо Лаков!

Тоя е нетърпим, бе!!!

В тая прогноза, за време ли е, за евтаназия ли, за на баба му хурката ли, можеш да научиш всичко, но не и какво точно ще се случва с климата в обозримо бъдеще!

Може да започне с някакъв разбор за отглеждането на зайци в Барбадос, да мине през направата на скеле при строеж на египетска пирамида, после да каже как се шприцоват еклери с маслен крем и да завърши с конгреса на феновете на „Стар Трек”, но си остава мистерия какво ще бъде, майка му и време, да ’ба.

Щяло да вали – вземете си вестник, три яйца, захар на око, сух овчи крак и се усмихвайте.

Ще пече – Рада Домусчиева днес беше в Жиглараци и тричаха кучета с Хекимян.

Евентуално ше мине ураган – краставица, право хоро, маймуна хляб меси – катеричка се обеси.

Слънце грее, дъжд вали – дявола се жени!

Шибаняк!

Бахти прогнозчика инфантилен!

Излез бе, излез веднъж и кажи какво ще е времето, пък после налапай дулото на Магнум 357 в ефир, па се гръмни и зарадвай хората!

Ей тъй, един път са изтъпани пред картата и взе да плещи как щяло да има краткотрайни валежи, ама тока дето щял да поскъпва – голям праз! Да сме са усмихвали и шапка на тояга!

Как не излезе един път от студиото тоя, па не заваля краткотраен дъжд с ток с високо напрежение, че да се случи една красива високоволтовата дъга, да напълним фейсбука с красиви снимки, бе!?

Ако утре пак е лайняно времето, то ще е заради този шибаняк и аз ще намеря начин да се замъкна в София, ще намеря първо един читав синоптик, може и Любка Кумчева и ше лумча с нея Емочо Лаков по плешивото теме!

***

 

След като тази статия видя бял свят, съгражданите на синоптика заляха социалните мрежи със злобни коментари срещу Мартин Карбовски и въпросния Иван Иванов.

Фейсбук страниците на информационна агенция toppresa.com „пукат“ от възмущения от граждани на Гоце Делчев как може едни смешници да се заяждат с уважавана личност, известна с високият си професионализъм.

„Как може тези л*йна да се подиграват с Емил. Той е на първо място невероятен човек.“, казва Мария Иванова.

„Този смешен г*й Карбовски не може да стъпне на пръста на Емо“, пък заяви Димитър Стойнев.

Ние от информационна агенция toppresa.com се разграничаваме от публикуваното в сайта lentata.com и изразяваме своята подкрепа към Емо Чолаков. За нас той е пример за успяла личност от нашият град.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Анализи и Коментари

Насилие, скандали, убийство! Можеше ли Снежана от Благоевград да е жива?

Публикувано

на

Снимка: архив „Булфото“

Убиецът е с няколко присъди, известен на полицията и в града

Можеше ли да не се стигне до кървавата драма в Благоевград, когато жена бе застреляна във входа на дома си в Благоевград, а убиецът й се самоуби малко по-късно? Според близките на жертва е можело да не се стигне до там, ако полицията е била арестувала насилника по-рано, пише „24 часа“.

Вчера 40-годишният криминално проявен Радослав Стипцаров-Соколето уби с два куршума в гърба майката на приятелката си. 58-годишната Снежана се прибирала около полунощ в апартамента си в кв. „Струмско“, когато я застигнали куршумите. От години тя държи едно от най-известните заведения за бързо хранене в Благоевград.

Жената се прибрала след работа, както обикновено, с такси. Докато отключвала входната врата на блока, от храстите изскочил Соколето и от упор стрелял в гърба ѝ с гладкоцевна пушка. След това изчезнал с джипа си.

По-късно полицията го обгради в къща в кюстендилското село Бараково, а не след дълго бе съобщено, че той се е самоубил.

Снежана нямаше да бъде убита, ако Соколето беше арестуван за побоя на дъщеря й, ядосват се близките й. Те разказват, че преди десетина дни той пребил младата жена на шосето. Подмамил я да дойде с колата си, за да си изяснят отношенията, защото напоследък били влошени. Качил се на мястото до шофьорката, накарал я да кара извън града и започнал да я бие. След побоя Силвия била приета в болница за кратко и била изписана.

После подала жалба в полицията, а в четвъртък майка й Снежана дала показания, защото и тя получавала заплахи.

Насилникът бил обявен за издирване на 24 юли – 3 дни преди убийството.

„Вчера детето на Силвия имаше рожден ден. Получило SMS със страшен текст: „На рождения ти ден ще се случи непоправимото.“ Това разказа потресен братът на убитатата Снежана, който е бивш полицай и живее в София. Веднага щом разбрал за убийството, пристигнал в Благоевград.

Той се чул за последно със сестра си няколко часа преди убийството. Отдавна я предупреждавал да внимава с Радослав, да се заключва, да не се прибира сама.

Снежана му разказала, че майката на убиеца й се обадила, за да оттеглят жалбата от полицията.

Съпругът на убитата жена починал преди десетина години. В апартамента в кв. „Струмско“ живее със сина си Иво. Дъщеря ѝ Силвия с двете си деца обитава къща до заведението, което стопанисват.

Радослав Стипцаров-Соколето е известен със зверствата си в Благоевград. Още през 2009 г. получил присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче, което примамил в колата си.

През 2016 г. жалба срещу него подала и негова бивша приятелка. Тя го изоставила година по-рано, но Радослав продължавал да я преследва. Карал я да правят секс насила. Една вечер се покатерил на покрива на блока и влязъл през капандура в мансардата ѝ. Закопчал я с белезници, опрял пистолет в главата ѝ и започнал да я изнасилва.

Тогава бил арестуван, но след това пуснат на свобода.

Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоевград. Малко след бруталното изнасилване жената отишла да живее в чужбина, защото се страхувала за живота си.

През август м. г. Соколето не спрял с колата си на полицейска стоппалка и бил издирен и доведен за разпит в полицията. След това написал жалба, че униформените са го пребили. Проверка обаче показа, че лъже.

Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвинителен акт за набеждаване на полицейски служители.

В града се коментира, че той използвал и наркотици, бил агресивен и скандалджия.

По публикацията работи: Вера К. Александрова

dnes.bg

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ