Свържете се с нас

Политика

ГЕРБ предлагат законови промени за по-тежки наказания при домашно насилие

Published

на

След решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция от ГЕРБ предлагат промени в Наказателния кодекс и Закона за домашното насилие.

Те предвиждат защита за жертвите и по-тежки наказания за извършителите.

Вместо глоби, както досега, насилниците да получават ефективни присъди, предлагат от управляващата партия.

Текстовете предвиждат и за първи път у нас ще се инкриминира и психическото насилие.

„Внасяме цялостна система за промени в наказателното право за инкриминиране на всички последици от домашно насилие, за да има превенция преди неговото извършване и за да има наказване, когато е осъществено”, коментира председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов.

 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

Новини

СКАНДАЛ! Иван Стойчев преби жестоко жена си!?

Публикувано

на

Лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев станал популярен  със случая „Крава гейт“  и незаконно придобитите средства по програмите за субсидиране, отново се прояви, като бияч. Този път жертва е собствената му жена, Мария Стойчева, държавен служител в НОИ – гр. Благоевград. Вместо букет цветя, за вчерашният ѝ имен ден, хубавицата отнесла голям пердах от пияният си мъж. Доказателство, за побоят е и обаждането на Мария до спешен номер 112.

Стойчев,  как ще се измъкнеш от този проблем??? Очаквайте подробности….

 

 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Новини

348 лв. ще е линията на бедност през 2019 г.

Публикувано

на

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е 348 лева, реши правителството. Сумата е с 27 лева по-висока в сравнение с размера й през настоящата година.

Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението.

Сумата е определена на база на Методика, утвърдена от Министерския съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт.

/кмета

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ