Неврокопчанинът Д. Макриев: Прибрах се от Кипър заради Ел. Топузаков

 Бившият национал Димитър Макриев разкри причините да се върне в родината и да рита във втория ни ешелон за тима на новака „Арда“, където ще си партнира с ексорлетата Румен Сандев, Венцислав Бенгюзов, Веселин Ганев… 34-годишният неврокопчанин се прочу с половинмилионния си трансфер в евро от ЦСКА в италианския „Интер“ още в юношеска възраст. Точно преди едно десетилетие израелският „Ашдод“ брои за него 1 млн. долара на словенския шампион „Марибор“, в кариерата си е носил екипите на „Гурник“ /Забже/, „Дижон“, „Криля Советов“, „Олександрия /Укр/, „Левски“ и в последните три сезона на кипърския „Неа Саламина“.

 „Основната причина да избера отбора от Кърджали е амбициозният му проект за скоростно влизане в елита и наставникът Елин Топузаков, с когото се познаваме отдавна. Играли сме заедно на Герена, тренирал съм под ръководството му и за мен е удоволствие да работя с него. Той ми обясни ситуацията в клуба, увери ме, че всичко е на професионална основа, и още от първия ден видях, че думите му са истина, и не съжалявам за избора си, коментира нападателят, който няма време за адаптация, тъй като дебютът му се очаква още този уикенд в домакинството срещу „Струмска слава“. Футболният език е един и не е толкова важно дали си играл с някого преди, или не. С половината от момчетата сме се засичали на терена, с другите се познавам, така че проблеми и в това отношение не виждам”, заяви Макриев, заради когото преди време феновете на „Неа Саламина“ организираха дарителска акция за събиране на пари за заплатата му, за да го задържат в отбора.

 „Изкарах страхотни 3 г. в Кипър, с близо 100 мача и много голове, но периодът ми там приключи и сега гледам само към „Арда“, заключи ветеранът./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене