Момчето, което разпространява книгите на Веселин Стаменов в Пазарджик, получи книги за каузата си от лидера на ДПС!

 Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се включи в кампанията на десетокласника Кирил Балдев за набиране на книги за читалища в различни населени места на страната.

 „Политиците трябва да подкрепят младите и инициативни хора на България, затова и днес съм в Пазарджик“, това заяви председателят на ДПС. Пред медиите Мустафа Карадайъ отказа да коментира каквито и да било политически теми. Художествена и историческа литература дари лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ за благотворителната кауза на Кирил Балдев. Мустафа Карадайъ се запознал с инициативата на Кирил Балдев в интернет и бил впечатлен от дейността на младежа.

 Зaтова потърсил съдействие за среща с момчето от кметa на Пазарджик Тодор Попов. Кирил Балдев е ученик от десети клас на МГ “Константин Величков“ в Пазарджик. От няколко години активно се занимава с благотворителност, като основната му инициатива е да събира книги и да ги дарява на малки селски библиотеки.

 Той е един от основните дистрибутори на писателя от Г. Делчев – Веселин Стаменов и продава книгите му чрез електронната си книжарница „Словото“. Споделя, че не брои книгите, които е събрал, но даренията вече са стигнали до 10 библиотеки в цялата страна.

 Сред книгите, които Мустафа Карадайъ дари за инициативата на Кирил Балдев попада скандално известният труд „Османо-римска империя, българи и тюрки“ на Стоян Динков. Карадайъ заяви, че тя е пълна с факти и човек трябва да има понякога различен поглед, за да може да отсее истината. Сред изданията е и също и интервюто на Ахмед Доган пред Илияна Беновска. Община Пазарджик също подкрепи кампанията с ваучер за книги на стойност 100 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене