Боже място в прегръдката на Пирин и Родопите

Вярвате ли в съдбата? Аз вярвам безгранично в нея. Всеки човек има различни етапи в живота си. Аз съм в етап на трансформации, дъл­боки мисли и все по-често откривам как нещата, които ми се случват, се случват с конкретна причина. По вре­ме на последното ми пъту­ване с Розовия кемпер на Една от 8 се запознах с едни страхотни жени от град Гоце Делчев, които ме заведоха на едно необикновено място (но за него ще разбере след малко…).

Те сами по себе си са истин­ски феномен, защото са една бойна група млади жени, кои­то представляват каймака на обществото в града. Създали са фондация, в която като до­броволки помагат на хора в нужда. Помагат и на животни в нужда. Всъщност те са едни сърцати същества, които по­стоянно подаряват щастие на хората около себе си.

Всяка една от тях е пре­успяла бизнес дама, която е достигнала висоти в своя бранш. Тук говорим за юр­исти, бизнесдами, директо­ри, лекари и пр. Срещата ни въобще не беше случайна, Защо… ще запазя тези изво­ди за себе си.

Това, което искам да споде­ля с вас е, че благодарение на тях посетих едно от най-пре­красните места, на които съм била някога. В такъв период от живота си съм, че имам нужда да бъда на саме със себе си сред природата все по-често. Едва на 200 км. от София се намира едно незем­но красиво място, някъде там в прегръдката на Пирин и Родопите. Двама млади и успяли хора са създали своя напълно уреден и изключи­телно красив, уютен и малък свят, който с удоволствие споделят с оста­налите.

Комплекс Боже име в с. Балдево е кът­че, което наис­тина те кара да се чувстваш по-близо до Бог! Залязващото слънце се скри­ва зад върховете на планините и буквално спира дъха ти. Вечер заспиваш под съпровода на най-новия шан­сон на жабеш­кия оркестър. Сутрин чуваш песента на пти­ците, будят те слънчевите лъчи и тук-таме дола­вяш миризмата на съседката крава, която просто премина­ва, за да ти каже добро утро.

В богатата градина на ком­плекса можете да видите сто­тици чудновати и същевре­менно интересни растения от далечна Япония и цял свят. Това разнообразие с една от­крита страст на домакините. Най-хубавото нещо за мен е, че можеш да отпиеш първа­та си вкусна глътка кафе на басейна пред апартамента, който е само един малък еле­мент от божествената гледка към Пирин и Родопите.

В услуга на почиващи­те е отлично оборудвана и функционираща кухня за самостоятелно ползване с трапезария и капацитет от 20 места. Гостите носят отговор­ност за правил­ното използ­ване на всички уреди и за съх­раня­ването на пре­доставе­ното обо­рудване. Поме­щението се почиства ежедневно от камериерките на комплекса, но гостите имат задължение­то да поставят използваните съдове, чаши и прибори в миялната машина, както и да я пускат своевременно.

Усещане…все едно си у дома!

Цената на стаята съвсем не е висока и в нея се включ­ва пърженето на басейна цял ден… В ресторанта на абсо­лютно поносими цени мо­жете да хапнете и домашни неща. Сутрин ви посрещат с мекици за закуска… Чистият и свеж въздух е безплатен… (пиша го с усмивка на уста).

Не забравяйте, ако посе­тите комплекса, да вземете настроението си със себе си! Имате поле за изява…за смешни селфита, снимки на воля сред природата и най-важното много време за себе си.

Предлагам ви още малко подробности:

Разстояние от Балде­во до София- 200км./ 3ч. и 18мин.; до Благоев­град-103км./ 1ч. и 24мин., до Банско- 45км./40мин., до Пловдив- 178км./3ч., до Гоце Делчев-15км./120мин., до Ог­няново- 4км./6мин.; до Дра­ма-90км./1ч.36мин., до Кава­ла- 131км./2ч.и 13мин.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене