80-годишна неврокопчанка посрещна гости в храма, за градежа на който има специален принос

 Тази симпатична госпожа от град Гоце Делчев стана на достолепните 80 години. Едва ли има човек от града, който да не познава баба Атлаза Щерева. Пъргава, работлива, оптимистична жена, за която затворена врата няма. Любезна, инициативна и настоятелна – тя събира средства с още неколцина помощнички и преследва основната си цел – построяване на храм в квартала, в който живее.

 Първият етап от строителството на внушителната сграда вече е факт. В приземния етаж е единственият в страната храм на Свети Лука. В деня на освещаването му нямаше по-щастлив човек от Атлаза Щерева, която е член на черковното настоятелство. Работата й по довършване на храма продължава, голямата й болка е, че пари има, но строителството върви бавно.

 Днес баба Атлаза посрещна своите гости за юбилея, в храма, в който са събрани мечтите й от последните 18 години, от както тогавашния Неврокопски митрополит Натанаил положи основния камък на черквата Рождество Христово.  ЧЕСТИТИ 80 ГОДИНИ, БАБО АТЛАЗА! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И ВСЕ ТАКА

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене