Търговците на боровинки превърнаха масите на пазара от бели в лилави, не чистят след пазарния ден

Търговците на боровинки, които наемат маси за продажбата им в пазарен ден, не чистят след приключването му и са превърнали чисто новите сергии от бели в лилави. За това алармираха вчера колегите им в навечерието на днешния пазарен ден в Петрич, в опит да ги накарат да почистват след себе си. Масата, която стана повод за възмущението им се намира точно на входа на новия пазар и трепа по ред.

Тя изглежда, че е наново боядисана, от бяло в лилаво, което е вследстие от теча на касетките с боровинки. Според колегите им боровинките, които се предлагат на купувачите са презлели и изпускат сок, който пък се стича по платформата на масата, и от това тя е станала с нова визия. Масата се откроява от останалите, с грозната си гледка, което прави впечатление не само на търговците но и на редовните потребители.

Освен всичко, пред нея има също трайни петна от сока на боровинките на пътеката, възмущават се колегите на търговците на боровинки. Иначе цената на която се предлага сочния плод е 6 лв. за кг. Боровинките, както всяка година се берат от хора, идващи специално в планина Беласица от района на Монтана и Враца. Кампанията по събирането на горския плод трае не повече от две седмици, но оставя след себе си изкоренени храсти, казват за поредна година петричките планинари.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене