Борисов: Още 150 млн. лв. ще дадем за хората с увреждания за 2019 г.

Още 150 млн. лв. можем да отделим за хората с увреждания за 2019 г., но ще смятаме още, защото и тези пари им се виждат крайно недостатъчно. Това каза след 5-часова среща с всички страни премиерът Бойко Борисов. Той извика на среща сутринта майки на деца с увреждания, национално представителни организации, омбудсмана Мая Манолова, за да чуе проблемите и предложенията им за реформа.

„Поех ангажимент да включим родителите на деца с увреждания в работните групи. Ще допълнят регистъра на хората с увреждания, за да може да се знае всеки човек какви нужди има“, каза Борисов.

Трите закона – за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги ще влязат в комплект.

Борисов благодари на участвалите в разговорите и обясни, че срещата е продължила около пет часа заради „диаметрално противоположни разбирания”.

„Не искаме помощи на калпак, а спрямо конкретните нужди на хората с увреждания”, каза Мая Стоицева от протестиращите майки.

„Днес се направиха сериозни крачки, като ще бъде отделен допълнителен ресурс, но той тепърва ще се уточни”, каза Адриана Стоименова от национално представителните организации.

 

/24 часа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене