63-годишен петричанин хванат с 55 кутии македонски цигари, други трима осъдени от Районна прокуратура условно на година и осем месеца

63-годишният петричанин Живко Димитров е хванат от петричките полицаи с 55 кутии македонски цигари. Това е станало при направена проверка на ул. “Христо Чернопеев“ около 17. 20 часа. Той е държал в чанта контрабандните цигари, които били от различни марки с чужд бандеролен знак, общо 1 002 къса.

По случая е уведомена Районна прокуратура.Преди дни Районна прокуратура постигна споразумение със защитата на трима петричани, които се признаха за виновни и съдът в Петрич одобри условното наказанието от една година и осем месеца.

При направена проверка през месец януари тази година тримата държали в къща в града 5 710 кутии цигари без български бандерол. Стойността на предмета на престъплението възлиза на 36 318 лева. Единият от подсъдимите съхранявал в паркиран автомобил пред дома си други 26 кутии с контрабандни цигари, който бе наказан от съда и с триста лева глоба.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене