СНИМКИ / Ето 35-годишния Айдън Туфанов от гоцеделчевското село Лъжница, който бе поразен от мълния

Спасителите свалиха трупа до паметника на Гоце Делчев, има още един ранен

Спасителите от Банско преди час приключиха операцията в местността Добро поле под връх Ореляк в Пирин, където днес мълния покоси 35-годишния Айдън Туфанов от гоцеделчевското село Лъжница. Младият мъж почина на място.

При обхода на района се оказа, че от групата четирима мотористи е бил намерен още един мъж от съседното село Корница, който е пострадал от мълнията.

Спасителната група от Банско свали до паметника на Гоце Делчев в Попови ливади трупа на нелепо загиналия Айдън и го предаде на медиците от Спешна помощ в Гоце Делчев и на негови братовчеди и приятели.

Пострадалият втори човек от мълнията от Корница също бе закаран в МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев. Няма опасност за живота му.

Сред подробностите за нещастния инцидент в Пирин е, че четиримата мотоциклетисти от Мото клуб „Лъжница“ са отивали на приятелска среща с още петима колеги мотористи от клуба в Банско, които са преминали маршрута до Ореляк от другата страна на Пирин.

Запознати коментираха, че мотористите от двата клуба – Банско и Лъжница, често си устройвали срещи и състезания на връх Ореляк.

Страховитата буря се разразила около 13,30 часа, малко преди двете групи да се срещнат на уговореното място. Злощастната случка станала, когато групата от Лъжница била в местността Добро поле. Именно там мълнията отне живота на 35-годишния Айдън от Лъжница и рани още един моторист от Корница.

Приятели и роднини на Айдън Туфанов, след като им била съобщена лошата вест, веднага си тръгнали за България. „Бяхме на сватба на наши близки в Турция, сега пътуваме обратно за погребение“, коментираха разстроени приятелите и братовчедите на Айдън на път за Лъжница.

Според колеги мотористи на Айдън от Лъжница, той бил един от най-смелите ездачи, участвал в много кросове и състезания, бил душата на компанията.

„Прекалено добър, точен и верен човек и приятел, на когото винаги може да се разчита. Невероятен съпруг и баща. Това беше Айдън за цялото ни село и такъв ще остане в сърцата ни. Жалко е, че за него животът свърши толкова рано, а толкова много го обичаше“, споделиха колеги и приятели на нелепо загиналия млад мъж от гоцеделчевското село Лъжница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене