Вижте кой е Соколето, остави 10-г. момче сираче, жена му го напуснала заради тормоз, той й хвърлил бомба

Радослав Стипцаров, известен като Соколето, живее в благоевградското село Бело поле заедно с 61-годишната си майка Ваня, която е шивачка. Той има и две години по-голям брат Иво, който преди време е работил в намираща се наблизо леярна, но от години се препитава със сезонна работа в Словения. В момента по-големият брат на Р. Стипцаров е в Бело поле и се готви пак да заминава за Словения.

Издирването на Радослав вчера сутринта бе най-коментираната тема, установи репортер на struma.bg, който бе на мястото малко предиобед. Местни жители разказаха, че след убийството в селото е имало засилено полицейско присъствие. Призори майката и братът на Соколето и съседите от най-близката до тях къща са натоварени на патрулки и отведени за разпит.

Самият Стипцаров е баща на 10-годишно момченце Николай. Детето често гостувало на баба си в Бело поле и си играело с другите малчугани в двора на бившето училище.

„Скоро не сме виждали Ради, но иначе често стоеше е местното барче и минаваше през двора на училището, за да види детето си. Вземаше го за малко и го водеше до близката бензиностанция да му купи по нещо“, разказаха белополчани.

Местните определиха Радослав като дружелюбен и разговорлив. „Тук, в селото, не е създавал проблеми. Иначе първата му жена, от която е детето, беше много свястна. Той много я тормозеше и тя го напусна. Тогава Ради се афектира и хвърли една бомба на терасата в апартамента й. Самоделката разруши всичко, слава богу, хората извадиха късмет, тъй като по време не взрива не са били в дома си. Заради това Соколето лежа 4 години в затвора”, припомниха част от криминалните прояви на Стипцаров хората.

Те коментират и съжителството му с друга от приятелките му – Гергана, която Соколето тероризира и накрая изнасилил. Преди дни той зверски преби и прати в болницата последната жена в живота си, а сега уби майка й…

„Не знаем на кого се е метнал. Брат му е тих и скромен, няма връзка с него. Майка им също е много възпитана и трудолюбива жена. Може да се е метнал на баща си, който ги изостави още като бяха съвсем малки”, предполагат местни жители. Те допълниха, че Радослав не е прекалявал с алкохола, но по мнение на хората е употребявал наркотични вещества.

А иначе последната снимка на Р. Стипцаров в социалните мрежи е от 16 юли, когато се е снимал в басейн. На предходното фото, качено два дни по-рано и озаглавено „Хайде, стягайте багажа, време е за море”, Радослав пие кафе със сок и пуши пура, приседнал на тераса.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене