Депутатът от Банско А. Мацурев представи в пленарна зала значим доклад за Закона за опазване на околната среда, с важни промени за бизнеса

По време на пленарно заседание днес народния представител от ПП ГEРБ от Банско Александър Мацурев представи изключително важен доклад за Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.
Законопроектът има за цел облекчаване на административната тежест за гражданите и бизнеса чрез намаляване броя на изискваните от заявителите документи, опростяване на процеса за взаимодействие между администрациите и изискване на документи по служебен път, намаляване на срокове по процедури. Чрез промените се създават оптимални условия за инвеститорите, като същевременно се запазват законовите изисквания, гарантиращи ефективен контрол.
С предложенията се урежда възможността за обединена процедура, когато е налице инвестиционно предложение, което подлежи на задължителна ОВОС, комплексно разрешително и/или доклад за безопасност в случаите, когато едно предприятие е с висок рисков потенциал. Процедурата е опционална и се провежда по искане на възложителя.

Преди да бъде избран за народен представител Александър Мацурев бе зам.кмет на една от най-бързоразвиващите се общини  – община Банско и е детайлно запознат отблизо с необходимостта от облекчение на административната тежест за граждани и бизнес, намаляване обема на изискваните документи, чрез насочване на ресурси, енергия и капацитет на бизнеса към рентабилност и производство. В този ред на мисли, е показно, че законодателят мисли как чрез законови механизми да осигури възможности на инвеститорите да реализират проекти в полза на гражданите, чрез облекчена процедура за издаване на съответните разрешителни, разбира се при стриктно спазване на определените законови норми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене