Телешко месо с моркови и лук

Необходими продукти: половин килограм телешко месо, 30 милилитра оцет, 5 моркова, 2 глави лук, 3 скилидки чесън. Месото се измива, изрязват се жилите, замразява се и се настъргва на едро ренде. Залива се с оцет, мачка се с ръце и се омесва в стегната топка. Оставя се в хладилника за два часа.

Морковите се почистват, подсушават се и се нарязват на тънки кръгчета. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, чесънът се изтисква с преса. Всички зеленчуци се смесват, слагат се в тенджера и се покриват с капак, оставят се за два часа в хладилника заедно с месото.

След като изтекат двата часа, месото се разбърква със зеленчуците, соли се и се подправя по вкус. След това се задушава в зехтин. Още по-вкусно става ако сложите и няколко маслинки в ястието. Те усилват вкуса на месото.

gotvach.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене