Преглеждат през 2 години пенсионерите зад волана

 Всички шофьори над 65 години ще се явяват през две години на медицински прегледи.Таксата е 10 лева. Медицинските свидетелства ще се издават от личния лекар.

 Без тези прегледи няма да презаверяват свидетелствата им за правоуправление, предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които все още не са гласувани, но приемането им се очаква в края на годината, пише „Монитор“.

 Към момента законодателят е предвидил, че на всеки десет години те трябва да минават прегледи при личния лекар, а с документа, който им се издава, ще могат да си получават новите книжки.

 Заради зачестилите инциденти с възрастни хора обаче вече се обмисля нов вариант, в който пенсионерите да трябва да представят пълни изследвания, за да получат отново свидетелствата си.

 От МВР са категорични, че след тази възраст хората получават различни заболявания, сетивата им се притъпяват, а освен това много болести се обострят.

 Пореден такъв случай е тежкото раняване на 6-годишния Мартин от Сандански. Той бе прегазен на тротоара от 73-годишния С. Я.

 Санданчанинът обаче престоя в ареста няколко часа, тъй като прокуратурата отказа да иска „задържане под стража“. Пенсионираният бивш директор е на свобода с парична гаранция в рамер на 1200 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене