Борисов след извънредното заседание на управляващата коалиция: Нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото

Това каза в Министерски съвет премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след среща на управляващата коалиция, предаде „Фокус“. 

„Имаше някои неразбирания между парламентарните групи, главно по законопроекти. Мога да кажа, че по начина, по който се разбирахме да функционира коалицията, това ще бъде избегнато“, заяви той.

„Направили сме график за срещи между парламентарните групи и правителството“, обяви премиерът. „Изяснихме мотивите за спорните законопроекти“, посочи Бойко Борисов. „Оттук нататък мисля, че няма да се налага да влизаме в такъв обяснителен режим“, каза още той.

„Мога да успокоя колегите от опозицията, че коалицията е достатъчно стабилна и осъзната“, каза още Борисов. „Не заради властта, постовете и мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос“, заяви той. „Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава“, обяви Бойко Борисов. „Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията.

Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство. От срещата 16+1 произлязоха доста европейски инициативи“, каза още премиерът

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене