Даниела Савеклиева със съветник в парламента, герберката нае санданския управник Кирил Котев за икономически сътрудник

Кметът на Разлог Красимир Герчев вече е официален нещатен сътрудник на депутата от ГЕРБ Емил Тончев, който влезе в Народното събрание на мястото на подалия оставка Димитър Гамишев от Гоце Делчев. 3 месеца след като разложкият лекар се закле да поставя интересите на обществото на първо място, той посочи разложкия градоначалник като човека, който ще го съветва по въпросите на регионалната политика. Въпреки че Герчев е инженер по образование със специалност „Подземен добив и разработване на полезни изкопаеми”, ще е доса полезен на депутата по регионални въпроси, най-малкото защото е кмет на Разлог от 2009 г.

Отскоро и депутатката от ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева за пръв път, откакто влезе в НС през 2013 г., си избра сътрудник. Нейният също е кмет – санданският градоначалник Кирил Котев. Савеклиева го е наела да я съветва по икономическите въпроси, което е логичен избор, като се има предвид, че икономическо е и образованието на 37-годишния политик.

Така от 14-имата кметове в Благоевградска област вече 6-има имат карти за 44-то НС. Първите двама бяха кметът на Банско Георги Икономов, който бе избран за сътрудник от депутата от ГЕРБ Александър Мацурев, и управникът на Симитли Апостол  Апостолов, който съветва сина си Стефан Апостолов по въпросите на младежките политики. Явно обаче най-младият от пиринските депутати иска да се развива и в други области, защото наскоро Ст. Апостолов си е назначил за втори сътрудник и шефа на Националната спортна база ЕАД Пламен Цветков Манолов.

С пропуск за парламента е още кметът на Кресна Николай Георгиев, който бе избран от съпартиеца си от БСП – депутата Николай Бошкилов. Карта за служебния паркинг на НС има и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е консултант на парламентарната група на БСП.

СТРУМА

Д. Савеклиева със съветник в парламента, герберката нае санданския управник К. Котев за икономически сътрудник снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене