Заря и дълги хора в чест на Илинден в Градево

Жители, гости и приятели на най-дългото село – Градево празнуваха Илинден, празника на селото. Стотици се събраха на обща трапеза на поляната край църквата „Св. Илия” в центъра на селото.

Тази година празникът се отпразнува точно да деня на Илинден, но празнуващите, въпреки делничния ден не бяха малко. Курбанът, който традиционно се дава в деня на църковния празник и почитането на Св. Илия бе и тази година точно на деня, като тогава кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на ОбС- Симитли запалиха свещ за здраве.

Вечерта, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметовете на населени места споделиха големия празник на село Градево. За доброто настроение на всички празнуващи се грижеше оркестър „Ритмика“ още от ранно свечеряване. От най- малки до много възрастни бяха дошли в селото, за да празнуват заедно в родното място.

Големи хора се вият в селото по традиция на поляната, а за най- малките имаше забавления и батути около черквата.

Празнична заря озари небето малко преди полунощ, а кметът на селото Кирил Йосифов поздрави всички хора дошли на най- големия празник в селото,като им пожела още дълги години да са здрави и задружно да се събират.

Заря и дълги хора в чест на Илинден в Градево снимка 1

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене