(ВИДЕО) Елена Йончева в Гоце Делчев: „Надежда за националната сигурност има!“

 Общински партиен съвет на БСП – Гоце Делчев организира снощи среща-разговор с народния представител от 44-то Народно събрание и журналистът, Елена Йончева на тема: „Национална сигурност в Република България – проблеми и перспективи“. По време на срещата бе прожектиран и придобилият скандална известност, създаденият от Йончева документален   филм „Граница“.

 От автентичните кадри на филма е категорично видно, че стената предназначена да спира емигрантския поток на българо-турската граница не представлява никакво препятствие за нелегалното й преминаване. Липсват камери и сигнални устройства по иначе скъпо струващата ограда. За сравнение, журналистката съпоставя изграждането на подобна ограда по гръцко-турската граница която е в пъти по-евтина и в пъти по-ефективна. Гледащите документалния филм сами стигат до мисълта, че дейността на трафикантите се подпомага от корумпирани управници на най-високо правителствено ниво. На въпрос на младеж от Гоце Делчев, дали все пак има надежда за националната ни сигурност за нас и за нашите деца в бъдеще, Елена Йончева отговори: „Иначе, бъдеще за националната ни сигурност има! Нали за това сме тук за да се борим за това!“.

 На срещата народната представителка и популярна журналистка Елена Йончева в Гоце Делчев участие взеха и председателят на Общински съвет на БСП, Валери Сарандев, народният представител от Гоце Делчев от квотата на БСП, Богдан Боцев и председателят на ОбС на БСП Банско, Костадин Дурчов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене