РЪКОВОДСТВОТО НА БСП-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРЕД ГРАЖДАНИ: КУП ПРОЕКТИ И НОВ ПЪТ РАЗЛОГ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДО КРАЯ НА 2014 ГОДИНА

БСП 1

Поредна силна квартална среща проведе ръководството на БСП-Гоце Делчев, този път в района на Трето основно училище. Специално за срещата кварталния общински съветник Димитър Бояджиев бе поканил народният представител Тодор Радулов и Председателят на БСП-Гоце Делчев и ресорен зам.кмет по евро проектите – Валери Сарандев. Естествено високите гости, предизвикаха голям интерес, а хората едва се събраха в най-голямото квартално кафе.

Народният представител запозна гражданите с последните мерки, които правителството и парламента са взели за подпомагане на българите и насърчаване на икономиката. Той посочи увеличението на майчинските, детските добавки, увеличението на минималната заплата, първото увеличение на пенсиите, намалянето на таксите при личните лекари, на тока и лихвите по кредитите. Радулов говори и за подпомагането на бизнеса от към държавни плащания, облекчаване и отмяна на редица административни тежести и режими, спирането на практиката МВР да се ползва като маша за партийни поръчки. Депутатът съобщи на гражданите, че е стартирала и цялостната рехабилитация на пътя Разлог – Гоце Делчев, която бе проваляна в периода на миналото и предишното правителство, като последователно фалираха гръцка и австрийска фирма, спечелили поръчката за участъка. Инженер Радулов успокой хората с факта, че този път изпълнител е една от най-сериозните български фирми и пътят Разлог-Гоце Делчев ще бъде довършен до края на 2014-та година.

БСП

Председателят на БСП Валери Сарандев в ролята си на зам.кмет отговарящ за евро проектите, пък, запозна множеството с изпълнените и предстоящите проекти на теритотията на общината. Той акцентира върху проектите „Достъпна зелена градска среда”, който обхвана пълното обновяване на Градския парк и смяна ВиК връзки, асфалтиране, тротоари и подобряване на зелените площи на 26 улици в Гоце Делчев.

На второ място постави проекта за „Подобряване на образователната инфраструктура”, който Общинска администрация кандидатства и спечели отново по програма „Регионално развитие” на ЕС. Този проект обхвана основни ремонти на сградите и дворовете, както и преобзавеждане на Първо основно училище и ПМГ”Яне Сандански”, както и на детска градина № 5. Тук добави, че по различни по-малки проекти са частично ремонтирани и други детски градини и училища, а предстои ремонт и на още няколко това лято.

Третият проект, който г-н Сарандев презентира бе проекта за ремонт и преоборудване на МБАЛ”Иван Скендеров”. По този проект и един предходен на него, бе санирана цялата сграда на болничното заведение и бе подменена отоплителната система,което доведе до падането на сметките за отопление наполовина. Вторият проект се изрази в цялостна подмяна на остарелите медицински уреди в болницата  със свръх модерна апаратура, и обучителни курсове за лекарите, които работят с тази съвременна техника. Кметът констатира, че това е довело до подобряване на здравните услуги и много по качествена и точна диагностика на различните заболявания.

Господин Сарандев спомена и за довършената нова клетка на депото за битови отпадъци, която е съобразена с всички екологични изисквания. Бяха построени и няколко нови дома за възрастни хора и за деца и възрастни с психо-физически увреждания, които също са  изпълнени от Община Гоце Делчев по различни европейски програми.

Започва и строежа на спортната зала до стадиона, за която няколко управления обещаваха пари, но накрая това правителство отпусна, с което ще бъде построена модерна многофункционална зала и ще бъдат асфалтирани някои улици в района й до края на годината. С тази правителствена субсидия започва и асфалтиране на улици в селата Мусомище и Борово.

БСП 2

Радващо е, че до месец стартира работата и по друг спечелен от общината проект, а именно този за основна реконструкция на Парк”Панорамата”, където освен алеи, пейки и цветни градини, ще бъде изградено и футболно игрище с осветление, кът за игра на кучета, велосипедни алеи и други. Към този проект ще бъдат подменени и ВиК мрежата, асфалт и тротоари на още 28 улици. За финал г-н Сарандев зарадва и жителите на квартала около Трето ОУ, защото целия този квартал попада в одобрения проект на общината „Воден цикъл”, което предвижда подмяна на ВиК мрежата, изграждане на отводнителни колектори и преасфалтиране на всички улици в квартала. Заместник кметът подчерта, че по-голямата част от тези проекти са със 100% евро финансиране и са спечелени и реализирани само поради добрата работа на Общинска администрация, и че всички странични лица,които си преписват заслуги заблуждават хората.

Събранието бе закрито от символичния домакин Димитър Бояджиев, които прикани присъстващите да гласуват тази неделя с № 15 в интегралната бюлетина за развитието на Община Гоце Делчев и едно по-добро утре за България в Европа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене