Внимавайте, разкриха гнусната и почти смъртоносна тайна на хамбургерите

Честото ядене на хамбургери – три или повече пъти седмично, увеличава риска от развитие на астма. Това установиха китайски учени, цитирани от в. „Сън“.

Тази нездравословна храна е в състояние да предизвика хрипове и алергични заболявания, като сенна хрема и алергичен ринит. Другите специалитети, предлагани от веригите за бързо хранене, не са толкова опасни за здравето. Тук се имат предвид газираните напитки и пиците на парче.

Изследователите от университета в Съчуан твърдят, че през изминалите десетилетия, продуктите, предлагани от веригите за бързо хранене, са станали неотменна част от хранителния режим на богатите индустриализирани страни.  Консумацията им е свързана с лош режим на хранене, с голям прием на калории и затлъстяване особено сред децата и подрастващите.

Наднорменото тегло е отделен риск, причиняващ астма и чувствителност към алергени. От веригите за бързо хранене големите отсъстващи са плодовете и зеленчуците, изтъкват китайските учени. А в тях се съдържат антиоксидантни и антивъзпалителни съставки, които снижават риска от астма. / Zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене