Цената на дините скача с 0.10 лв. от борсата на Кърналово до пазара в Петрич ,и става 0.45 лв.за кг.

 Десет километра ,каквото е разстоянието между зеленчуковата борса край Кърналово и пазара на Петрич ,са напълно достатъчни цената на дините да се увеличи от прекупвачите с десет стотинки за килограм.

 С още толкова  те оформят и окончателната цена на предлаганите дини на новия закрит пазар в Петрич ,която на вчерашният пазарен ден ,закова 0.45 лв. за кг.На борсата цената на дините вчера бе 0.25 лв. за кг.В магазинната мрежа на Петрич ,където също има предлагане на дини ,цената варираше от 0.45 лв за кг до 0.50 лв. .Консуматори твърдят ,че българските дини тази година бият по качество гръцките.Чуждите ,са яркочервени на цвят ,но нямат вкус и захарност ,за разлика от нашите любеници.

 Първите дини родно производство,които петричани купуваха идват основно от петричкото село Струмешница и от подгорското село Габрене.“Купих си диня от село Струмешница.Търговецът бе разрязал мостра от продукцията и даваше на всеки да опита .Наистина тази година българските дини са в пъти по –добри от гръцките .Много сочни ,червени и сладки.“,каза доволен след покупката ,учител в петричка гимназия.Думите му потвърди и инженер ,работещ в петричко предприятие .Той обаче предпочел дините на производител от село Габрене.“Супер са !“ ,така само с две думи той коментира избора си на българска диня ,закупена от петричкия пазар вчера.

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене