Свържете се с нас

Политика

6 са иновативните училища в Благоевградско, от които 3 са в Гоце Делчев

Публикувано

на

С Решение № 472 от 9. юли Министерски съвет прие списъка на иновативните училища в Република България за учебната 2018/2019 година.

Решението е подписано от министър-председателя Бойко Борисов и Веселин Даков, главен секретар на МС.

С днешна дата решението вече е обнародвано и публикувано в бр. 58 на Държавен вестник с дата 13. юли 2018 год.

В област Благоевград иновативните училища са вече шест като три от тях са в Гоце Делчев: Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ – Благоевград, ПМГ „Яне Сандански – Гоце Делчев, Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, Начално училище „Яне Сандански“ в Разлог и СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Абланица, общ. Хаджидимово.

Относно Трето ОУ „Братя Миладинови“ ръководството на училището споделя, че иновацията, която ще бъде въведена през учебната 2018/2019 г., е насочена както към учениците, така и към педагогическите специалисти.

„Целта на иновацията ни е учениците да подобрят образователните си резултати, да развият и усъвършенстват творческия си потенциал, да придобият по-голяма увереност в собствените си възможности и да изпитват удовлетвореност от ученето.

Относно преподавателите от школото иновацията цели те да повишат професионалните си компетентности по отношение на прилагане в педагогическата си практика на нови и ефективни методи на преподаване и учене, да се усъвършенстват професионално, да бъдат мотивирани за кариерно развитие и да изпитват удовлетвореност от работата си, коментираха още от ръководството на Трето ОУ.

infomreja

коментара

Новини

Калоян Ханджийски и Илия Илиев застанаха начело на протестите и… се приключи с идеята!

Публикувано

на

Двама от неуспелите кандидат кметове яхнаха протеста в Благоевград тази вечер и се приключи с каузата.

Ясно е, че всичко е фарс.

Колкото и да беше добра идеята благоевградчани да се борят срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките и увеличаването на данъците, тази вечер протеста бе абсолютен провал.

Мирно протестиращите граждани не трябваше да позволяват на Калоян Ханджийски и Илия Илиев да опорочат всичко. Кой ли им даде мегафона точно на тях?

Вече никой няма да повярва на идеята, всичко е политическо и е очеваден провал.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Пиринско в очакване! Петричанин ли сяда в стола на Валери Симеонов

Публикувано

на

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов поставя въпроса кой ще го замести на отговорния пост.

Ще чакаме В. Симеонов да предложи нов вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията, заяви Красимир Каракачанов.

В медийното пространство се появиха първите имена за евентуален заместник на Симеонов – Явор Нотев, Борис Ячев или даже Волен Сидеров. Тази сутрин Цветан Цветанов не пожела да коментира информацията за влизането в кабинета на някой от тях.

Кой е Борис Ячев?

Борис Янков Ячев е  депутат в 40, 43 и 44-то Народно събрание на България.

Той е заместник-председател на „Национален фронт за спасение на България“.

Роден в Петрич. Завършва СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. със специалност българска филология. През 2000 г. завършва Международно икономическо сътрудничество в УНСС. Работи като преподавател по български език и литература в ПГ „П.К. Яворов“ и като журналист и главен редактор на периодично издание.

Член е на дружеството на ВМРО в Петрич от 1993 г., като по-късно бива избран за председател на дружеството. На конгреса в Кюстендил е избран за член на Изпълнителния комитет на ВМРО. През 2009 г. на извънредния конгрес напуска ВМРО, като заедно с тогавашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов основава партията ВМРО-НИЕ.

През 2014 г. става член на НФСБ. На конгреса на НФСБ през същата година е избран за заместник-председател на партията. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 17 МИР-Пловдив област.

Семеен, има двама сина – Янко и Александър.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ