Свържете се с нас

Новини

Депутати вярват в Бога и носят кръстчета, за да се предпазят от петък 13-и (ВИДЕО)

Публикувано

на

Петък 13-и е. На този ден някои хора изпитват силни притеснения, когато настъпи това съвпадение от ден от седмицата и число от месеца, дори развиват фобия, пише Информационна агенция БГНЕС.

За други това е ден като всеки друг. Най-често срещаните суеверия са свързани с бариери, които сами си поставяме – Според някои на този ден не се предприемат пътувания; други смятат, че ако точно на 13-и счупят огледало ще имат седем години лош късмет, а ако черна котка ви мине пътя е на лош късмет.

Различното възприемане на този ден, признат от някои за фатален, провокира БГНЕС да попита депутати дали са суеверни и от какво се страхуват.

„Практически не съм, но не малка част от обществото има някакви суеверия по различни поводи. Мога да кажа, че имам и колеги такива и колеги със сериозни професии, които имат някакви суеверия, някакви фобии, за каквото и да е било. Фобиите са различен- от затворени пространства, от полет със самолет и от асансьори“, коментира философски депутатът от ВМРО Калин Поповски и разказа една показателна за него история.

„Бях войник в ЦСКА в медицинския отдел и събота и неделя осигурявахме състезания и тренировки на „Червено знаме”. Така на един петък 13-и имаше двама национални състезателя. Единият отказа да скача и да тренира за предстоящо първенство като каза, че на петък 13-и рискови скокове няма да прави. Другият продължи да тренира и направи една тежка контузия. Може би така е било писано, да не мислим, че точно на петък 13-и, но този, който си спести тренировките каза: Казах ли ти аз, на този ден не трябва да тренирам! Може да е било някакво странно съвпадение, но наистина стана на петък 13-и”, каза депутатът, който е член на здравната комисия.

Пред БГНЕС той призна, че се страхува от затворени пространства, например от асансьори, но тази фобия не се влияе от деня.

Според председателя на здравната комисия в НС Даниела Дариткова всеки е суеверен, но тя лично се бори със своите и въпреки това този ден поражда лека тревога. „Ако разчитаме на твърдата си вярва в Божията защита, когато се опитваме да бъдем добри и да я заслужим, аз вярвам, че суеверията трябва да се преодоляват. Аз смятам, че всеки човек, който е със здрав разум, се страхува, защото отчита една или друга реална или въображаема опасност, но все пак е добре наистина да сме здраво стъпили на земята и да разсъждаваме позитивно. Позитивното мислене води и до добро здраве ”, посочи тя. Дариткова призна, че носи кръстче на ръката и смята, че то я пази от всичко. А председателят на парламентарната социална комисия в парламента Хасан Адемов каза, че се страхува… от самия себе си.

„Аз се страхувам от самият себе си от нищо друго. Защото не знам как ще процедирам в различните житейски ситуации. Страхувам се, разбира се и от това да не реши съдбата да ме накаже по някакъв начин, но в крайна сметка никакво значение няма от какво се страхува човек, а както казва народът: Ако му е писано да се удави, няма да се обеси!”, каза депутатът от ДПС Хасан Адемов. Той добави, че свързва петък 13-и и с доста трагични събития и даде пример с тежката катастрофа с автобус на АМ „Тракия”, при която на 13.04, в района на Вакарел, загинаха 6-ма души, а 22 бяха ранени, сред тях и дете.

„Да се надяваме, че на този ден 13-и петък няма да се случи нищо подобно”, изрази надежда Адемов. Той добави още, че суеверието е въпрос на личен избор и това до голяма степен зависи от това как човек усеща нещата от гледна точка на своето себеусещане.

„Не бива чак толкова сериозно да вземаме нещата и трябва да възприемаме този ден както достатъчно сериозен от гледна точка на поведението, така и малко на смях, малко иронично, за да приемаме нещата такива каквито са“, каза в заключение Адемов.

Редактор: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / ТОП ПРЕСА

Реклама
loading...

Крими

Благоевградски хотел пълен с курви?! Кой е той? Очаквайте само в Топ Преса!!!

Публикувано

на

След сигнал до Топ Преса, медията ни направи разследване и вече имаме доказателства, че в благоевградски хотел има проститутки!

Кой е хотела ще разберете този петък в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Утре се отварят офертите за изграждането на още един участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Публикувано

на

Утре – 19 февруари, се отварят офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на лот 3.2.2 или още 10,4 км от автомагистрала „Струма“, в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата – София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота – 3.2.1 и 3.2.2, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Лот 3.2.2 е с дължина 10,4 км. В този обект е включен и обходния път на Кресна, който е 5,5 км. При обхода на града ще бъде изградена и площадка за отдих, която ще бъде с електричество, вода и канализация. От нея ще има и връзка с Кресна. В отсечката ще бъдат построени 4 тунела – „Тисата“ /171 м/, „Света Неделя“ /1,3 км/, тунел „Кресна 1“ /358 м/ и „Кресна 2“ /230 м/. Те ще бъдат с инсталации и системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. В участъка ще има 11 виадукти с приблизителна дължина 5 км, както и 9 надлези и подлези. Чрез пътен възел „Кресна“ – при км 401+640, ще се осигурява достъпа в посока Кулата, София и път I-1. Индикативната стойност на обществената поръчка за лот 3.2.2 е 430 525 209 лв. без ДДС.

На 15 февруари бяха отворени постъпилите 10 оферти за лот 3.2.1от км 375+860 до км 389+100, и прилежащите пътни връзки. Неговата дължина е 13,2 км. В участъка ще бъдат построени 3 тунела – „Симитли“ /211 м/, „Ракитна“ /1 135 м/ и „Стара Кресна“ /1 052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлези и подлези. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възли „Полето“, „Мечкул“ и „Стара Кресна“. Индикативната стойност за изграждането на лот 3.2.1 е 444 796 305 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.

Проектът се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Офертите за лот 3.2.2 се отварят утре – 19 февруари, от 14 ч. в сградата на АПИ.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ