Свържете се с нас

Политика

Борисов в НС: Резултатите от европредседателството не са политически PR

Публикувано

на

Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR, а политическа реалност за развитие на региона и на Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на доклада си за изминалото европредседателство.

Той беше категоричен, че работата продължава и по време на Австрийското председателство.

„Първото ни председателство беше изпитание за европейската ни идентичност – показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската кауза“, каза премиерът.

Той отчете, че слоганът на председателството „Съединението прави силата“ се е превърнал в мото на европейската кауза.

„Искам да благодаря на всички министри и експерти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел“, добави премиерът.

„Започнахме със 105 отворени законодателни досиета и то преждевременно, защото преди нас трябваше да е Великобритания. Равносметката – 46 постигнати споразумения“, поясни премиерът.

По думите му 39 законодателни досиета са придвижени напред.

Постигнати са също 58 заключения на Съвета, едно заключение на председателството и 17 доклада за напредъка.

Премиерът се спря на някои от ключовите постижения:

„Българското председателство осигури плавен и навременен старт на преговорния процес по следващата многогодишна финансова рамка за периода след 2020 г. В новия бюджет бе гарантирано запазване на успешните политики на съюза, като кохезионната и общата селскостопанска политика.

Българското председателство постави силен акцент върху прехода към кръгова икономика и еко иновации, насочени към ефективно използване на ресурсите и намаляване на вредното въздействие върху околната среда и здравето на гражданите“, каза той.

„В резултат на целенасочените усилия на България са били преодолени различия между държавите членки и е бил постигнат общ подход по банковия пакет. Бил е поставен акцент върху прехода към кръгова икономика и екоиновации, а поставянето на проблемите, свързани с качеството на атмосферния въздух, е било високо оценено от всички държави членки. Миналата седмица България получи поздравления и добра оценка и от лидера на Зелените в Европейския парламент Ска Келер“, подчерта Борисов.

„Обединихме европейските партньори да продължат диалога с Турция и намалихме напрежението, което е ключово за общата ни сигурност“, коментира още Борисов.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АНЕВ

Actualno.com

коментара

Новини

Калоян Ханджийски и Илия Илиев застанаха начело на протестите и… се приключи с идеята!

Публикувано

на

Двама от неуспелите кандидат кметове яхнаха протеста в Благоевград тази вечер и се приключи с каузата.

Ясно е, че всичко е фарс.

Колкото и да беше добра идеята благоевградчани да се борят срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките и увеличаването на данъците, тази вечер протеста бе абсолютен провал.

Мирно протестиращите граждани не трябваше да позволяват на Калоян Ханджийски и Илия Илиев да опорочат всичко. Кой ли им даде мегафона точно на тях?

Вече никой няма да повярва на идеята, всичко е политическо и е очеваден провал.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Пиринско в очакване! Петричанин ли сяда в стола на Валери Симеонов

Публикувано

на

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов поставя въпроса кой ще го замести на отговорния пост.

Ще чакаме В. Симеонов да предложи нов вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията, заяви Красимир Каракачанов.

В медийното пространство се появиха първите имена за евентуален заместник на Симеонов – Явор Нотев, Борис Ячев или даже Волен Сидеров. Тази сутрин Цветан Цветанов не пожела да коментира информацията за влизането в кабинета на някой от тях.

Кой е Борис Ячев?

Борис Янков Ячев е  депутат в 40, 43 и 44-то Народно събрание на България.

Той е заместник-председател на „Национален фронт за спасение на България“.

Роден в Петрич. Завършва СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. със специалност българска филология. През 2000 г. завършва Международно икономическо сътрудничество в УНСС. Работи като преподавател по български език и литература в ПГ „П.К. Яворов“ и като журналист и главен редактор на периодично издание.

Член е на дружеството на ВМРО в Петрич от 1993 г., като по-късно бива избран за председател на дружеството. На конгреса в Кюстендил е избран за член на Изпълнителния комитет на ВМРО. През 2009 г. на извънредния конгрес напуска ВМРО, като заедно с тогавашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов основава партията ВМРО-НИЕ.

През 2014 г. става член на НФСБ. На конгреса на НФСБ през същата година е избран за заместник-председател на партията. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 17 МИР-Пловдив област.

Семеен, има двама сина – Янко и Александър.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ