Свържете се с нас

Политика

Борисов в НС: Резултатите от европредседателството не са политически PR

Публикувано

на

Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR, а политическа реалност за развитие на региона и на Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на доклада си за изминалото европредседателство.

Той беше категоричен, че работата продължава и по време на Австрийското председателство.

„Първото ни председателство беше изпитание за европейската ни идентичност – показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската кауза“, каза премиерът.

Той отчете, че слоганът на председателството „Съединението прави силата“ се е превърнал в мото на европейската кауза.

„Искам да благодаря на всички министри и експерти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел“, добави премиерът.

„Започнахме със 105 отворени законодателни досиета и то преждевременно, защото преди нас трябваше да е Великобритания. Равносметката – 46 постигнати споразумения“, поясни премиерът.

По думите му 39 законодателни досиета са придвижени напред.

Постигнати са също 58 заключения на Съвета, едно заключение на председателството и 17 доклада за напредъка.

Премиерът се спря на някои от ключовите постижения:

„Българското председателство осигури плавен и навременен старт на преговорния процес по следващата многогодишна финансова рамка за периода след 2020 г. В новия бюджет бе гарантирано запазване на успешните политики на съюза, като кохезионната и общата селскостопанска политика.

Българското председателство постави силен акцент върху прехода към кръгова икономика и еко иновации, насочени към ефективно използване на ресурсите и намаляване на вредното въздействие върху околната среда и здравето на гражданите“, каза той.

„В резултат на целенасочените усилия на България са били преодолени различия между държавите членки и е бил постигнат общ подход по банковия пакет. Бил е поставен акцент върху прехода към кръгова икономика и екоиновации, а поставянето на проблемите, свързани с качеството на атмосферния въздух, е било високо оценено от всички държави членки. Миналата седмица България получи поздравления и добра оценка и от лидера на Зелените в Европейския парламент Ска Келер“, подчерта Борисов.

„Обединихме европейските партньори да продължат диалога с Турция и намалихме напрежението, което е ключово за общата ни сигурност“, коментира още Борисов.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АНЕВ

Actualno.com

коментара

Новини

ГЕРБ внесе в НС нови промени в Изборния кодекс за възстановяване на преференцията

Публикувано

на

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възстановява преференцията. Това съобщи народният прдставител от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов. Той насрочи и заседание на комисиятаза сряда, на което ще бъдат разгледани ЗИД на Изборния кодекс и процедурни правила за избор на нов състав на Централната избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на партията.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Номинационно събрание за кандидат- евродепутати провежда днес общинската структура на ГЕРБ Гоце Делчев , общинската структура в Сатовча номинира нов кандидат – Стефан Моллов

Публикувано

на

Общинската организация на ПП ГЕРБ в  Гоце Делчев  днес ще проведе  своето събрание за номиниране на кандидати за членове на Европарламента.

Събранието ще бъде  от 17 часа в залата на НТС , съобщиха от  общинското ръководство .

Повечето до сега проведени в  гоцеделчевско  събрания , членовете на ГЕРБ в региона са номинирали кандидатурите на  досегашните евродепутати от  област Благоевград ,а именно ,  Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов . В Сатовча ,  по искане на  общинската структура  е номиниран нов кандидат за евродепутат  от село Кочан . Това е бизнесмена  Стефан Моллов който  живее както  в Благоевград  така и в родното си село Кочан за да ръководи проспериращия си бизнес и на двете места  .  Номинираният кандидат за евро  депутат от общинската структура на ГЕРБ –Сатовча  ,Стефан Моллов  бе   издигнат на проведено в Сатовча общо номинационно  събрание заедно с   досегашните  евро депутати Мария Габриел и Андрей Новаков .От традиционния списък  за номинации  липсва единствено Асим Адемов на мястото на когото структурата е издигнала именно бизнесмена Стефан Моллов. Той е на 40 години семеен с две деца ,с две висши образования едното от което -Международен туризъм .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ