Министър Вълчев обеща още един автобус за учениците в Сърница

Oще един автобус за учениците от селата Побит камък и Медени поляни в община Сърница, които учат в общинския център, е обещал министърът на образованието Красимир Вълчев  пред кмета на община Сърница Неби Бозов

„В момента 60 деца, които учат в средищното училище„Св. Св. Кирил и Методий“ в Сърница и пътуват от двете населени места, се превозват на два курса, което е изключително неудобно“, коментира кметът Бозов. Просветният министър бе гост на община Сърница, където участва в заключителен етап по проект „Заедно“, който се изпълнява от Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ в София и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица.

 „Включването на децата в занимания по интереси може да бъде използвано за гражданското и интеркултурно образование. Участието им в различни дейности допълнително ги подготвя да бъдат добри граждани, да са толерантни, да имат богатството да живеят в общество с различни култури“. Така министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обобщи днес ефекта от проект „Заедно“ по време на конференцията „Гражданско и интеркултурно образование – добри практики“, съобщават от образователното министерство.

В Сърница учители от областите София, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Благоевград споделяха полезни практики от различни форми за включване на децата в дейности, които ги подготвят да познават правата и отговорностите си.Министър Вълчев отбеляза, че партньорствата между училища и институции са ценни за възпитанието на учениците. Проектът „Заедно“ е реализиран от Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ в София и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица и се финансира от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене