Свържете се с нас

Политика

Министър Вълчев обеща още един автобус за учениците в Сърница

Публикувано

на

Oще един автобус за учениците от селата Побит камък и Медени поляни в община Сърница, които учат в общинския център, е обещал министърът на образованието Красимир Вълчев  пред кмета на община Сърница Неби Бозов

„В момента 60 деца, които учат в средищното училище„Св. Св. Кирил и Методий“ в Сърница и пътуват от двете населени места, се превозват на два курса, което е изключително неудобно“, коментира кметът Бозов. Просветният министър бе гост на община Сърница, където участва в заключителен етап по проект „Заедно“, който се изпълнява от Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ в София и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица.

 „Включването на децата в занимания по интереси може да бъде използвано за гражданското и интеркултурно образование. Участието им в различни дейности допълнително ги подготвя да бъдат добри граждани, да са толерантни, да имат богатството да живеят в общество с различни култури“. Така министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обобщи днес ефекта от проект „Заедно“ по време на конференцията „Гражданско и интеркултурно образование – добри практики“, съобщават от образователното министерство.

В Сърница учители от областите София, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Благоевград споделяха полезни практики от различни форми за включване на децата в дейности, които ги подготвят да познават правата и отговорностите си.Министър Вълчев отбеляза, че партньорствата между училища и институции са ценни за възпитанието на учениците. Проектът „Заедно“ е реализиран от Втора АЕГ „Томас Джеферсън“ в София и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица и се финансира от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

коментара

Новини

ГЕРБ внесе в НС нови промени в Изборния кодекс за възстановяване на преференцията

Публикувано

на

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възстановява преференцията. Това съобщи народният прдставител от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов. Той насрочи и заседание на комисиятаза сряда, на което ще бъдат разгледани ЗИД на Изборния кодекс и процедурни правила за избор на нов състав на Централната избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на партията.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Номинационно събрание за кандидат- евродепутати провежда днес общинската структура на ГЕРБ Гоце Делчев , общинската структура в Сатовча номинира нов кандидат – Стефан Моллов

Публикувано

на

Общинската организация на ПП ГЕРБ в  Гоце Делчев  днес ще проведе  своето събрание за номиниране на кандидати за членове на Европарламента.

Събранието ще бъде  от 17 часа в залата на НТС , съобщиха от  общинското ръководство .

Повечето до сега проведени в  гоцеделчевско  събрания , членовете на ГЕРБ в региона са номинирали кандидатурите на  досегашните евродепутати от  област Благоевград ,а именно ,  Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов . В Сатовча ,  по искане на  общинската структура  е номиниран нов кандидат за евродепутат  от село Кочан . Това е бизнесмена  Стефан Моллов който  живее както  в Благоевград  така и в родното си село Кочан за да ръководи проспериращия си бизнес и на двете места  .  Номинираният кандидат за евро  депутат от общинската структура на ГЕРБ –Сатовча  ,Стефан Моллов  бе   издигнат на проведено в Сатовча общо номинационно  събрание заедно с   досегашните  евро депутати Мария Габриел и Андрей Новаков .От традиционния списък  за номинации  липсва единствено Асим Адемов на мястото на когото структурата е издигнала именно бизнесмена Стефан Моллов. Той е на 40 години семеен с две деца ,с две висши образования едното от което -Международен туризъм .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ