Списък на лекарствата, които трябва да носите на почивка

Когато пътувате на почивка, трябва да запомните, че понякога има непредвидени ситуации. Някои от тях може да изискват медицинска помощ. В повечето случаи човек може сам да си помогне, но понякога трябва спешно да се потърси лекар. Но дори и тогава, трябва да знаете какво да правите, докато чакате помощта, пише zdrave.to.

Затова има комплекти за първа помощ! Тяхното съдържание може да помогне на човек и дори да спаси живот. Предлагаме ви да се запознаете с най-често срещаните проблеми, които могат да ви се случат на морето!

Преди всичко, вземете със себе си медикаменти, предписани от лекар или тези които винаги използвате, или такива, които нямат силни странични ефекти. Не се зареждайте с мощни лекарства, без да сте се консултирали със специалист и не практикувайте самолечение с тях! И най-важното – внимателно проучете срока на годност на лекарствата!

1. Ако имате хронични заболявания, трябва да приемате хапчета, предписани от Вашия лекар.

2. Медикаменти за натъртвания, рани или навяхвания трябва да имате медикаменти като 3% разтвор на водороден пероксид (кислородна вода), стерилна превръзка, пластири с различни форми и размери, опаковка памучни тампони.

3. За морска болест можете да вземете със себе си ментови таблетки или други специализирани медикаменти.

4. Почивката на плажа понякога върви със слънчево изгаряне. Вземете лосион, слънцезащитно мляко или друг продукт за безопасен тен. За всеки случай вземете и средства, които ще облекчат болката и изгарянето, ако ви сполети тази беда.

5. Препарати за ухапвания от насекоми.

6. Средства за лечение на настинка. Нурофен, парацетамол, панадол са подходящи за сваляне на температурата. Необходимо е също да се вземат антивирусни лекарства, хапчета за възпалено гърло, капки за нос и електронен термометър.

7. Алергията е заболяване, което може да се провокира от всичко: от непознати домакински химикали, местна кухня до екзотични растения. Затова вземете лекарства и за това

8. Много хора на морето искат да се забавляват напълно и си позволят да пият повече алкохол. За такъв случай, вземете медикаменти за махмурлук.

9. Помислете и за лекарства за стомашно-чревни нарушения.

Съберете комплекта за първа помощ само за всеки случай. Пожелаваме ви ваканцията ви да е приятна и и безпроблемна и да върнете лекарствата вкъщи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене