Министерски съвет реши: Шест училища в Благоевградско стават училища на бъдещето

 Осмо средно училище Арсени Костенцев в Благоевград е сред шестте школа в Благоевградска област одобрени за Иновативни училища. С решение на Министерски съвет № 472 от 9 юли 2018 г. за приемане на списък на иновативните училища в България за учебната 2018-2019 г. се дава старт на инвациите в шаст училища в областта.

 Освен Осмо средно училище в Благоевград, останалите в Югозапада са ПМГ Яне Сандански в Гоце Делчев, Първо и Трето училища в Гоце Делчев, Начално училище Яне Сандански в Разлог и Основно училище Св. Паисий Хилендарски в село Абланица.
Иновативните училища са училищата на бъдещето.

 Те ще извършват целенасочена промяна чрез въвеждане на иновативни практики, с която ще се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес.

 За да бъде едно училище иновативно, то трябва да докаже, че има възможност да повиши качеството на образованието като разработва и въвежда иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, да организира по нов начин управлението, обучението и образователната среда; да използва нови методи на преподаване; да разработва по нов начин учебното съдържание, програмите и плановете. Целта е да се даде шанс училището да се разчупи, мисленето на системата, както на учениците, така и на учителите и на родителите да стане модерно и обърнато към бъдещето./struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене