Тони Стораро и Гери-Никол са специалните гости на събора на тютюнджиите в село Ваклиново

Младата музикална звезда Гери-Никол и фолк певецът Тони Стораро са специалните гости на събора на тютюнджиите в сатовчанското село Ваклиново. Събитието, на което се очакват над 20 000 гости от целия Неврокопски край, ще е на 14 и 15 юли, провежда се под патронажа на кмета на община Сатовча – Арбен Мименов.

Много местни хора, които работят в чужбина, си идват специално за този голям празник. В последните няколко години за двудневните тържества в местността Ливадите до селището идват между 20 000 и 30 000 души.

Музикалната програма ще стартира в събота от 17 часа с изпълнение на самодейците от Ваклиново. Стотици техни колеги от общината и от съседните общини ще покажат таланта си пред гостите на фестивала. Гери-Никол ще е на сцената в 21,00 часа, а Тони Стораро ще пее в 22,15 часа и ще закрие първия ден на проявата. Финалът ще бъде даден със заря в 23,30 часа. Самодейците ще запеят в неделя още от 10,00 часа и изявите им ще продължат до 18,00 часа. Музикалната програма ще закрият певци, танцьори и музиканти от град Девин. Много атрактивни са и предвидените спортни прояви в неделя – състезанието по канадска борба ще има в 13,00 часа, а надпреварата по народна борба е час по-късно.Ваклиновският събор е посветен на тютюнопроизводителите от региона.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене