Петрич пропищя от нашествие на комари ,сгради на държавни учреждения заграждат прозорците си с мрежи

 Петрич пропищя от нашествието на комари.Като превантивно мярка прозорците на сградите в района на бъдещият градски парк ,където се намират ГПУ ,болницата и частните лекарски кабинети на няколко петрички хуманни лекари ,са с мрежи против  комарите ,които тормозят работещите в тях специалисти с натрапчивото си присъствие през цялото денонощие.

 Досадните кръвосмучащи влизали пред отворените прозорци ,и щипели персонала  до преди няколко дни.Това наложило да се вземат спешно мерки ,с които да се ограничи навлизането на комарите по стаите на сградите в района ,който е обрасъл с диворастящи дървета  и храсти.

 Похвалната инициатива е приложена първо от служителите на гранично поделение ,и впоследствие възприета от останалите работещи в съседните сгради ,като болница и бившата сграда на петричката стоматология,в която се намират кабинетите на лекарите ,заети с частна практика.От комари пропищяха и живущите в трите високи блока до новия пазар,които са в близост до коритото на река Луда Мара .

 Нашествие на кръвосмучещи  има и в селата по поречието на река Струма ,като Марикостиново ,и Кулата .Освен дъждовете ,които са допринесли за бързото развитие на популацията ,усилено се коментира ,че комарите са донесени  с ветровете от съседна Македония.

 Традиционно в града и околностите му се срещат комари ,но сегашните са малки и черни ,за разлика от големите ,които почти не щипят.Черните летят заедно и навлизат в къщи и сгради ,като ухапването е доста болезнено и съпроводено с големи оттоци .

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене