Довършват асфалтирането на Северната дъга на Сандански

През уикенда започна полагането на последен слой асфалт на околовръстния път – Северна дъга, в град Сандански. Въведена е временна организация на движението. Община Сандански полага максимални усилия ремонтните дейности да текат с минимален дискомфорт за гражданите и призовава за търпение.

Преди дни околовръстният път премина без забележки всички проверки от контролните органи. Пътната отсечка е с дължина 1, 5 км и осигурява директна връзка между края на ул. „Св. св. Козма и Дамян“ и шосето от курорта до село Лиляново и вилната местност Попина лъка.

С изграждането и пускането в експлоатация на обекта се оптимизира транспортната схема на града като се облекчава трафикът на някои от най-натоварените кръстовища в централната част на град Сандански. Едновременно с това се осигурява бърз достъп до основния подход към вилната зона на курорта и се създава алтернативен маршрут за достъп до кварталите на града, разположени над Градски парк и стадиона, включително и за автомобилите със специален режим на движение.

Цялостният ремонт започна през есента на миналата година. Околовръстният път на няколко места бе разширен с изграждане на допълнителни ленти – на кръстовището с улица „Воден“ /при пазара/ и на кръстовището с улица „Сердика“ /при автогарата/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене