И Сапарева баня въведе „Синя зона“

Синя зона въведе община Сапарева баня. Тя ще е в сила ежедневно и в почивните дни през цялата година – денонощно. Синята зона е за 5 улици с около 130 паркоместа, като таксата за 2 часа престой е 1 лев, за 4 часа – 2 лева, за деня – 5 лева. В перспектива ще бъдат включени още 3 улици с около 50 паркоместа. Екип от 6 работници ще поддържа местата в „синята зона“ , ще контролира и ще събира таксите.

Идеята е от две-три години, процедурите обаче се забавиха заради нормативите по установяване на собствеността по предвидените за зоната площи.

От години общината има искане за въвеждане на платено паркиране и по централната ул.“Германея“, която обаче е част от републиканската пътна мрежа, няма юридическа възможност да бъде актувана като общинска.

Въвеждането на „синята зона“ ще улесни стотиците посетители в курорта, през лятото Сапарева баня утроява населението си до над 10 хиляди. Другата идея е чрез „синята зона“ да се противодейства на посегателства и на кражби на МПС, каквито станаха миналото лято – при това коли с добрамарка и на почиващи и посетилети по някой от комплексите, коментират в курорта.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене