Свържете се с нас

Пиринско дело

(ВИДЕО) Дъщерята на Анни Лефтерова от Вива Денс Гоце Делчев смая света с песен в планината!

Публикувано

на

Дъщерята на Анни Лефтерова от Вива Денс Гоце Делчев смая света с песен в планината!

Освен да танцува, обича и да катери планините и без да се оплаква премина целия преход 7-те Рилски езера с което много се гордеят нейните родители.

Песента е поздрав за нейната майка, която по същото време беше на преход до скакавишки водопад.

Публикувахте от Kostadin Lefterov в Петък, 6 юли 2018 г.

коментара

Култура

Нещо ново! Писателят Веселин Стаменов „заплаши“ с нова книга срещу местният феодализъм!

Публикувано

на

Веселин СТАМЕНОВ

Нов разбиващ, вълнуващ и незабравим вулгарен роман се задава на пазара, с автор – нашия колега Веселин Стаменов. Вчера в социалната мрежа фейсбук, в професионалната си страница, известният писател обяви:

 “ Грешката е винаги сме съсредоточени във върха в държавата. А случващото се последните седмици показва, че май – силата е в провинцията. Общински съветник кара „Ролс -Ройс“, кмет всеки уикенд ходи на пет звезден релакс в чужбина, следовател има хотел, полицейски началник – луксозно заведение. Да определено, манията ни да критикуваме властта, да я сваляме с протести за щяло и не щяло, ни кара да подминаваме всичко случващо се на местно ниво и да гоним „гайрез“ само по върховете на властта. Така с игнорирането си реабилитираме десетки, паразити които трупат пара и лой на наш гръб с на пръв поглед дребния си пост . Замислете се, какви резултати биха имали протестите в защита на животните в Странджа например, ако протестираха пред кабинета на местния директор на БАБХ? Такива областни или общински директори на институции, отдавна са преминали и дори засенчили образа на „местния феодал“, рекетират, репресират неудобните, ядат и пият за сметка на държавата, назначават любовниците си за секретарки и експерти на тлъсти заплати… На тях сме склонни да простим, някои от тях никога не са излизали в медиите дори, а не живеят по зле от олигарсите. Не е зле да опитаме, следващият път, когато сме разпалени от недоволство, да се огледаме около нас си, около мястото където живеем и нищо чудно да констатираме преките съучастници в престъплението разпалило недоволството ни… Преките виновници че животът ни е „тенекия“. В манията си да протестираме глобално, ние подминаваме факторът, който прави държавата ни водещ „лидер“ по корупция, търговия с влияние, по злоупотреба с власт. Това е местният феодализъм. И аз реших да започна поредната лична битка и да дам личният си пример. Написах нова книга, свързана с явлението „местен феодализъм“. Доразработих един стар ръкопис ,мотивиран от феновете си и хилядите хора, които ме припознаха за „своя автор“, тук във фейсбук. Стилът отново е „вулгарен роман“ а сюжетът, безпощаден към тези, които всеки ден консумират дадената им от държавата и общество власт с лична користна цел, прикриват престъпленията и своите и тези на своите близки и управляват чрез страх… Превръщат закона в бухалка и оръжие, срещу тези които им пречат да богатеят за сметка на общество и държава. Очаквайте скоро новата ми книга….
Подробности и заглавие в края на месец август! “ Заглавието вече се очаква с трехет от хилядите читатели на Стаменов, а пред Топ Преса, съвсем скоро той ще разкрие повече, подробности в голямо интервю. Обещано! 

Снимка на Веселин Стаменов - писател.

коментара

Продължете с четенето

Новини

ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЯЛ СВЯТ! СКАНДАЛНИ ДОКУМЕНТИ! ДС БЛАГОЕВГРАД ХОРАТА СИ ИСКАТ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ! ДОКУМЕНТИ

Публикувано

на

Болшинството от населението държи на частната собственост и на ТКЗС-та гледат с недоверие. Това е констатирала Държавна сигурност в Горна Джумая (Благоевград от 1950 г.) в лично строго поверителен доклад по линия на селячеството в Горно Джумайски сектор ДС от ноември 1949 г.

От документа става ясно, че въпросът за ТКЗС заема важно място в разговорите на населението заема въпросът за ТКЗС и той се коментира от всички.

Новите трудово-кооператиивни земеделски стопанства, създавани тогава с насилствената колективизация обаче не са се ползвали с доверието на хората в Пиринския край.

Те са давали примери с ТКЗС-та, „където в началото работата не вървеше”, се посочва в доклада на ДС.

С най-голямо недоверие са по-заможните селяни, които режимът определя по съветски образец като кулаци.

Мнозина от селяните са изчаквали развоя на ТКЗС, като са наблюдавали случващото се в село Лъки, където хората започнали да напускат комунистическия кооператив.

Засегнат е въпросът с нарядите, за което се отбелязва, че мнозинството е против нарядната система, въведена от режима на БКП.

В доклада се посочва и статистика за бягствата от района в чужбина, като прави впечатление, че най-висок процент от тях (56%) са от страна на бедни хора. Докладът е подписан от небезивестният Костадин Кюлюмов, който през 1967 г. става зам.-началник на създаденото тогава Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия и отговаря за контрола сред писателските среди.

Документът е включен в разширения електронен вариант на сборника „Държавна сигурност и колективизацията 1944-1959” на Комисията по досиетата, 2015 г.

alt

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ