Свържете се с нас

Пиринско дело

(ВИДЕО) Дъщерята на Анни Лефтерова от Вива Денс Гоце Делчев смая света с песен в планината!

Публикувано

на

Дъщерята на Анни Лефтерова от Вива Денс Гоце Делчев смая света с песен в планината!

Освен да танцува, обича и да катери планините и без да се оплаква премина целия преход 7-те Рилски езера с което много се гордеят нейните родители.

Песента е поздрав за нейната майка, която по същото време беше на преход до скакавишки водопад.

Публикувахте от Kostadin Lefterov в Петък, 6 юли 2018 г.

коментара

Новини

В гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ културата среща среща науката, а иновациите са отново в действие!

Публикувано

на

ПМГ“ Яне Сандански“ започва изпълнението на поредния спечелен проект по Еразъм+ КД 2 с наименование „Culture Meets Science“ (Културата се среща с науката)
Продължителността на проекта е 24 месеца ( от 18.11.2018г. до ноември 2020г.).
Като училище домакин и координатор по проекта елитното школо ще си партнира с училища от Белгия, Полша и Италия, за да обменя новаторски практики за интердисциплинарни уроци и проекто базирани методи. Идеята е чрез наблюдения в класната стая, дейности на открито, събиране и анализиране на проби и експерименти да се насърчава интересът към природните науки – биология, химия, физика, математика. Ученици на възраст от 16 до 19 години ще работят в интернационални отбори, съвместно със своите преподаватели, по създаването на различни крайни продукти – проби, биокарти, албуми и презентации.
Всички дейности ще бъдат съчетани с посещение на културни забележителности, запознаване с традиционната кухня и занаяти, така ще се осъществи срещата на културата с науката.

коментара

Продължете с четенето

Новини

ПМГ „Яне Сандански“ се нареди сред посланиците на Европейския парламент

Публикувано

на

ПМГ „Яне Сандански“ беше избрано сред 40-те нови учебни заведения от цялата страната, които ще се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2018/2019 година.

Това е поредният успех на училището и първи за новия учебен цикъл. Той дойде въз основа на добре подготвената кандидатура и показания искрен интерес към работата на Европейския парламент и на Европейския съюз като цяло. Идеята е да се изгради по-добра осведоменост на учениците за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да бъдат включени активно в създаването на европейския дневен ред.

Същинската част на Програмата за Вас ще започне с встъпително обучение, което ще се проведе на 8 октомври 2018 г. в София, където ще се включат старши посланици от всяко одобрено училище, включително и ПМГ “Яне Сандански“, и ще обхване следните теми:

‒        представяне на участниците в Програмата;

‒        представяне на възможностите на Програмата, параметри на участие, дейности, форми на оценяване и награждаване, срокове;

‒        темата за обединена Европа в учебното съдържание в средния курс;

‒        методи и подходи във формалното и неформално обучение за повече знания за Европейския съюз и Европейския парламент;

‒        споделяне на опит, положителни практики и трудности;

‒        примери за отговарящи на условията на Програмата дейности и проекти;

‒        обмяна на идеи и добри практики.

Идеята на обучението е въпросните двама посланици, да играят ролята на ключови разпространители на знание за европейската парламентарна демокрация и Европейския парламент като на тях ще се постави отговорността за изпълнението на Програмата в училище.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ