Иновационният фонд отново набира проекти

От днес започва подаването на проектни предложения по Деветата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд, съобщи Министерството на икономиката.

Компаниите и научните организации могат да кандидатстват с иновативни проекти с бюджет до 500 хил. лв. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на среща с бизнеса и научните среди в Благоевград.

По настоящата сесия наличният финансов ресурс е 5 млн. лв., се посочва в съобщението. „Основен приоритет за нашия екип бе да направим пълен преглед на методологията, по която са се провеждали предишните сесии и да направим всичко по силите си да ги подобрим“, каза още Александър Манолев. Той се ангажира и да продължи процеса по тяхното подобряване в бъдещи сесии и изрази надеждата, че резултатите, които се постигнат по настоящата, ще са силен аргумент за увеличаване на бюджета на фонда.

Габриела Козарева, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, също се ангажира да продължат да се подобряват правилата за кандидатстване с проекти пред фонда.

Вестник “ Благоевградска Вест „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене