„Мерцедес“ с благоевградска регистрация изпамети шофьорите в столицата, кара в насрещното в центъра на София

Ново скандално видео за безразсъдно каране в насрещното в центъра на София бе публикувано в мобилното приложение „Гражданите“ вчера следобед.

Колата е бял спортен „Мерцедес AMG GT“ с благоевградска регистрация E5198KX. Това е второтo видео с опасно нарушение на пътя, което е получено в приложението в рамките на 3 дни.

Видеото е изпратено към Пътна полиция и се очаква да стартира производство. По този начин през мобилното приложение „Гражданите“ са глобени над 5000 нарушители в страната. Месечният брой глоби само в София е над 100.

Липсата на контрол на пътя, ограничените ресурси на институциите и пропуските в закона за административните наказания и нарушения създават чувство на безнаказаност. По тази причина България винаги е в топ 3 в ЕС по брой загинали на пътя. 90% от ПТП-тата са в следствие на човешка грешка. Средно на година загиват 700 души в страната, над 10 000 са ранените и сред тях има трайно инвалидизирани. Всичко това рефлектира негативно с 1,5 млрд. лв. върху икономиката на България. Мъката на хората е неизмерима.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене