До края на 2019 г. Lidl спира еднократните пластмасови продукти

След като Lidl обяви, че ще намали с 20% използваната пластмаса до 2025 г., компанията започва предприемането на конкретни стъпки, за да осъществи тази цел. Първата стъпка, която веригата ще направи, е да спре от продажба до края на 2019 г. пластмасовите изделия като сламки за пиене, чаши, чинии и прибори за еднократна употреба, както и пластмасови клечки за уши.

Пластмасовите продукти ще бъдат заменени с алтернативни такива, направени от рециклируеми материали, които компанията разработва в момента със свои партньори и доставчици.

„Следваме ясен подход в стратегията си за намаляване на използването на пластмаса от Lidl, а именно – да избягваме употребата ѝ, да я намалим и да я рециклираме. С прекратяването на използването на пластмасови изделия за еднократна употреба допринасяме за подобряването на равновесието в околната среда“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

Lidl планира да продаде закупените количества пластмасови изделия за еднократна употреба и постепенно да премине към продажбата на продукти от алтернативни материали. По този начин клиентите ще могат да се възползват от познатите им артикули, но вече изработени от рециклируеми суровини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене