Кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Александър Симов в Благоевград: Левицата винаги е поставяла хората вцентъра на своята политика

бсп

БСП може да намери изход от тази криза, защото левицата винаги е поставяла хората в центъра на своята политика, заяви на среща с избиратели в Благоевград журналистът от в.”Дума” и кандидат за евродепутат Александър Симов. Това, което по думите му го е мотивирало да се кандидатира за евродепутат е целенасоченият опит БСП да бъде представена като нещо странично, като бележка под линия в историята, да бъде сатанизирана партия, това, че всички социалисти отново са наричани „червени боклуци“. Аз съм бесепар, и съм горд от това, нито един социалист не може да се срамува от това, че е в БСП, бе категоричен Александър Симов. Големият залог на тези избори, според него е да се докаже, че БСП е една от политическите ценности на прехода и в годините е успяла да запази силата си.
ГЕРБ са като партия вирус, но в името на някакъв много див реваншизъм, заяви Александър Симов. И призна, че е сгрешил, че е изслушал реч на Борисов в настоящите европейски избори, защото там не е чул нито веднъж думата Европа. И подчерта, че Борисов и ГЕРБ са забравили най-големия урок от гражданите, които го изметоха от властта. Да покажем на ГЕРБ, че те няма да управляват повече тази държава, мястото им е в учебниците по историята, призова Симов. Социалистите не трябва да позволят,според него нов Дянков, за който замразената пенсия беше дясна философия, без да знае как живеят обикновените хора, вътрешен министър, който арестуваше пред камерите и цялата фидосовщина, която размаза парламентаризма и беше на път да унищожи цялата демокрация в България.
С изключителната си риторика Александър Симов изрази своята категорична позиция за Европа, която според него не е никакъв реален фактор за принос в живота на хората, които се намират в криза, от която не могат да излязат.
Симов заяви, че от 10 години в Европа управлява един некадърен президент като Жозе Барозу, който е един разлюлял се неолибирал , който избра банките, а не обикновените хора в най-тежките години. Той подчерта, че ЕС е избрал богаташите, а не обикновените хора, европейската десница е наляла в европейските банки един трильон и шестотин милиарда евро, а резултатът е една бясна Европа,която е изгубила морални ориентири.
Европа трябва да съществува като общност от социални държави и единствено ПЕС предлага този спасителен статут, а единствената работеща програма е тази на Мартин Шулц, бе категоричен Александър Симов.Според кандидата за евродепутат от Коалиция за България, безработицата и бедността са проблем номер едно, а в Европа има едно поколение родители, което с ужас разбира, че децата им ще живеят по-зле от тях, разбира че няма да може да образова децата си. Затова Александър Симов призова да се гласува с бюлетина № 15, която е възможност за нова и социална Европа.
Александър Симов категорично изрази своя оптимизъм за доброто бъдеще на БСП и страната. Когато видях какви хора искат да ни няма и ни наричат червени боклуци, аз разбрах, че ние сме силата на доброто, да те мразят точно тези хора – това е сертификат за качество, заяви острото перо на в. „Дума”.
С посещението на кандидата за евродепутат Александър Симов в Благоевград и срещата му с избиратели, благоевградските социалисти закриха предизборната си кампания за ЕП.
На срещата присъстваха председателят на общинската организация на БСП д-р Владимир Пандев, областният председател на БСП Юлиян Гошев, народните представители от Коалиция за България инж.Емил Костадинов и Спас Панчев.

бсп

бсп

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене