Перник търси средства за възстановяване на язовира в с. Мещица

Община Перник търси средства за възстановяване на язовира в село Мещица, съобщи кметът Вяра Церовска на регулярната месечна среща с кметовете на населени места в отговор на питане.

„Още от миналата година се прави обследване на водоема. Назначен е оператор, който се грижа за поддържане на стената. Надявам се да успеем , работим много упорито. Пуснахме обществена поръчка, поради това че средствата за проектиране не бяха достатъчни се наложи да ги актуализираме“, обясни Церовска.

Градоначалникът припомни, че Общинският съвет в Перник даде съгласие общината да кандидатства за финансиране за реконструкция на стената на язовира в село Мещица и съоръженията към нея по оперативни програми.

„Предстои нова обществена поръчка затова да се изработи проект, с който да се кандидатства, за да може да се направи основен ремонт на язовира и да бъде годен за употребление, за риболов , за отдих“, допълни кметът .

„Язовирът е с обем 2 млн. куб.м. Строен е през 1962 година и преди неговото въвеждане в експлоатация е имало много наводнявания, сподели кметът на населеното място Деян Станимиров.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене