Огромен успех на първото издание на „Фолклорна магия“

 При огромен успех премина първото издание на фестивала „Фолклорна магия“ в Банско. Повече от 1500 певци и музиканти се изявиха на сцените в градския парк. Група от Мокрище бе сред отличените състави.

 Три дни Банско бе домакин на първия национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“. Фестивал, имащ за цел да популяризира българския фолклор, традиции и обичаи.

 Интересът към фестивала бе огромен. Изпълнители от всички краища на страната се включиха в него, похвалиха се организаторите. За участниците във „Фолклорна магия“ няма възрастова граница. Единственото условие е любовта към българския фолклор.

 И тъй като фестивалът имаше конкурсен характер, изключително тежка бе и задачата на журито.

 С много познати и любими песни, хора под различни ритми, вкусни специалитети и традиционни напитки беше сложен и грандиозният финал на първото издание на Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“.

 А сред отличените участници на „Фолклорна магия“ бяха и изпълнителите от пазарджишкото село Мокрище.

 На сцените в Банско се изявиха и плеяда от професионални народни изпълнители. Сред тях Румяна Попова, Янка Рупкина, Ива Давидова, Ана-Мария, Неврокопски ансамбъл за песни и танци от Гоце Делчев, Бинка Добрева, Ива и Велислава Костадинови, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян Михов – Баровеца, Георги Янев, орк. Орфей, както и Радостина Паньова.

 Затова и организаторите вече гледат към следващата година и второто издание на „Фолклорна магия“

 И през трите фестивални дни освен на хубава българска музика, гости и участници имаха възможност да опитат и вкусни специалитети от българската национална кухня и да се разходят из изложението на традиционни стоки, храни, напитки и занаяти в Градски парк, Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене