С 219 000лв. стартира лятната програма за ремонт на детски градини в община Петрич

 219 900 лв. са предвидените средства от бюджета на Община Петрич за ремонт на детски градини през летния сезон. Това каза Минка Салагьорова, заместник-кмет на Община Петрич. Тя уточни, че предстои да бъде завършен и вторият етап на климатизацията на детските градини.

 Салагьорова отбеляза, че съобразяват строителните дейности с директорите на детските градини, така че да не пречат на учебния процес и учебните заведения да не бъдат затваряни. Тя посочи, че със средствата от бюджета на Общината се извършват ремонти в ДГ „Слънце“, в централната сграда на ДГ „Здраве“, в детската градина в село Генерал Тодоров, както и в детските градини в селата Кърналово, Рупите, Михнево, Коларово и Яворница.

 Заместник-кметът на Община Петрич подчерта, че са започнали и ремонтните дейности във филиал „Калина Малина“ на ДГ „Звънче“ по проект „Обновяване на образователната инфраструктура и прилежащо дворно пространство в училища и детски градини в Община Петрич“ по ОП „Региони в растеж“. „За филиал „Калина Малина“ на ДГ „Звънче“ се предвижда преди всичко на централния вход на сградата да се монтира стълбищен робот, чрез който с помощта на придружител да се осигурява достъпна среда на хора с увреждания, а в двора на детското заведение ще осигурим 6 детски площадки, оборудвани за всяка група.

 Ще подменим изцяло ВиК-инсталацията и ще изградим съответно санитарен възел за деца с увреждания“, коментира Минка Салагьорова. Тя уточни, че и там ремонтните дейности няма да попречат на учебния процес.

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене