Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) Лятна превантивна програма за деца, стартира днес в община Гоце Делчев

Публикувано

на

 За шеста поредна година, Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Гоце Делчев, стартира днес лятната превантивна програма „Аз избирам доброто“.

 Децата ще имат възможност да се занимават в съответствие с техните интереси в тринадесет клуба три от които са нови от това лято. Наименованията на клубовете подсказват и дейностите с които ще се занимават децата през лятото: клуб „Добро сърце“, „Приятели на природата“, „Сръчни ръце“, „Риболов“, „Баскетбол“, „Латино фитнес“, „Рисуване“, „Забавно лятно четене“, „Киномания“, „Фотография“, „Приятели на музея“, „Млад журналист“ и клуб „Родолюбци планинари“.

 Участието на децата в лятната превантивна програма на общината е напълно безплатно. Ръководители на клубовете са педагози, психолози и обществени възпитатели от Общинската комисия и специалисти в областите на тематичните дейности на клубовете. С всяка година интересът на родителите и децата към лятната програма се увеличава. В нея могат да се включат и такива, които не са жители на общината. Деца от цяла България и чужбина които прекарват лятната си ваканция в Гоце Делчев също могат да се включат в лятната програма.

 Родители и близки на деца и младежи в училищна възраст които проявяват интерес към програмата на общината могат да ги запишат до 29 юли. Справки и информация може да се получат от информационния център в сградата на общинската администрация или в сайта на общината www.gotsedelchev.bg отдел „Съобщения“ както и във фейсбук: общинска комисия за БППМН – Гоце Делчев

коментара

ВИДЕО

/ВИДЕО/ Кмета Москов и вицепрезидента Йотова, зарязаха в неделя лозята край с. Делчево

Публикувано

на

Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов и вице-президента Илияна Йотова, ритуално зарязаха днес лозята край гоцеделчевското село Делчево, посветен на предстоящият ден на св. Трифон Зарезан. Това бе част от петнадесетото издание на традиционният за селото Зимен фестивал на виното и ракията. Празникът започна още вчера с изключително интересната  лекция която произнесе председателят на Асоциацията на сомелиерите в България, Михаил Марковски пред журито на конкурса, за най-добър производител на домашно вино и ракия. В станалият вече много популярен конкурс, тази година бяха представени мостри и Гърция, Северна Македония и Холандия. Професионалното и много строго жури, отсъди първо място в категория „вино реколта 2018 г.“, на кметския наместник на селото-домакин, Иван Панайотов. За най-добър производител на бяло домашно вино, Венци Шарков, а на розе, Никос Халвантис от Гърция, а сънародникът му Анастасиос Киртсис, бе обявен за победител в категория „отлежало вино“. В категория „оцветени ракии“, журито обяви за победител Никола Думбанов, а в категория „оцветени стари ракии“, победител е Тодор Таушанов. В категория „Ароматизирани ракии“ на първо място бе класиран Сократис Тсиклидис, от Гърция.

Преди да зареже лозите в землището на Делчево, отец Методий от светата Неврокопска митрополия благослови ритуалът и пръв извърши зарязването на лоза и ги поля според обичая с вино и светена вода. Заедно с кмета Москов и вицепрезидента Йотова, ножиците грабнаха и председателят на общинския съвет, Ангел Гераксиев и председателят на сдружението на производителите на домашни вина и ракии в гоцеделчевския регион, Георги Шапков.

С много Шум и пукотевици, бабугерите (както местните хора тук наричат кукерите) от с. Мосомище прогониха злите духове. Смелите и бдителни бабугери откриха и прогониха от бърлогата й, „мечката“ от лозята в неврокопско за да не прави пакости през лятото по лозовите насаждения в Неврокопско.

За поддържане на веселото настроение на празника, бяха ангажирани фолклорни групи от селата Мосомище, Абланица, Корница и популярните в Югозападна България, „Голешевски фантове“ от село Голешево.

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ВИДЕО: 147 години от рождението на патрона на града – Гоце Делчев, почетоха днес неврокопчани

Публикувано

на

Рождената дата на своя патрон, 4. февруари 1872, жителите на Гоце Делчев, отбелязаха днес с възпоменателен митинг. На неврокопчани, бе припомнено извършеното от революционера през краткият му живот. За трескавата бунтовна работа, която направи от целия народ могъща революционна организация за освобождението на останалата част от родината под турско владичество

В знак на признателност към делото на Гоце Делчев по повод 144 години от рождението му, венци и цветя пред паметникът на централния площад, венци и цветя поднесоха: кмета на града, Владимир Москов и заместник кмета Валери Сарандев, н.в.п., Неврокопски Митрополит Серафим, депутатът в Народното събрание от БСП Гоце Делчев, РПУ Гоце Делчев, Районната противопожарна служба, гранична полиция, политически партии, пара военни и обществени организации, ученици от всички основни и средни училища в града, както и от много граждани граждани.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ