Свържете се с нас

Таблоид

За първи път на бял свят! Ченгета се гаврят с Ванга

Публикувано

на

  Истински ужас преживява приживе Ванга!

 Петричката пророчица из­търпява изключително гнус­ни и неприятни подигравки от ченгета, тършували в къ­щата й Петрич.

 Това разкрива кръщел­ницата на врачката Велич­ка Ангелова. Жената е в най-близкото обкръжение на Ванга и помни отлично драматичния начин, по кой­то нейната кръстница изжи­вява този кошмар.

 „Не можеше да прости на полицаите, задето й бяха тършували в къщата. Зна­еше кой си е слагал нейния сутиен и подскачал като клоун, подигравайки й се, а после всеки ден киснел пред вратата й да докарва хора за гледане. Знаеше и за това, че един от кметовете беше рекъл: „Курбан ке за­коля, ако тая Ванга умре. Не мога да я понасям вече, нито нея, нито хората около нея“. А тя: „Не се знае кой на кого ке види курбана“. Той умря преди нея. Един партиен се­кретар я беше нарекъл шар­латанка, но според думите й много бързо е наказан от провидението“, описва съби­тията Величка Ангелова.

 Тя разказва, че „много оби­ди и болка е преживяла в на­чалото, когато е дошла в Пе­трич“. Ванга била недоволна и от тогавашната управа на града.

 „Даваха ми вместо захар пипер и пясък да им гледам, когато ме караха в полиция­та. Наричаха ме шарлатанка, а Митко (съпругът й – б.а.) обикаляше и настояваше да ме пуснат“, спомня си Ангелова какво й е раз­казвала Ванга.

 Но това не е всичко. Ванга се чувства изклю­чително напрегната и раз­тревожена и от обстоятел­ството, че не само властта и полицията се отнасяли с презрение и лошо отно­шение към нея, но дори и най-близките й хора си поз­волявали да я крадат.

 „Около Ванга имаше хора вярващи, които се бояха да вземат дори онова, което тя искаше да им даде. Но има­ше и такива, които крадяха от нея и предмети, и пиене, а и пари. Тя знаеше за това. Споделяше с нас, плачейки: „Никой аир няма да види, който дори игла е взел от този дом – църква, поколе­ния ще страдат. Аз не смея да дам на никой нищо, ако не ми се позволи от небето… Жалко, кумице, че и хора, които се смятат за близки в моя дом, ме крадат, но теж­ко им на тях“, спомня си кръ­щелни­цата на пророчи­цата.

 Въпре­ки много­то обиди, болка и преда­телства Ванга намира утеха и приятел­ско рамо в немал­ко дру­ги свои близки.

 „Беше благо­дарна на леля Олга и леля Параша, които са я гушкали като дете и са я успокоявали. Майка Райна и сестра й Иван­ка – учителка от Сандански, също много са я обичали и ко­гато не е била призната за гле­дачка, те са й вярвали, защо­то пред техните очи са ставали чудеса Божии“, разказва още Величка.

Силвия Стоянова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

коментара

Таблоид

Античен Петрич

Публикувано

на

Петрич е най-стария град по долината на средна Струма. Според местни краеведи, днешния град Петрич е наследник на древното тракийско селище Хераклея Синтика, разположено в южното подножие на възвишението Кожух.

В тази местност, разположена на 10 км. североизточно от съвременния град, през IV век пр. Хр., възниква тракийско селище на племето синти. През 340 г. пр. Хр. македонският цар Филип II завладява града и предоставя неговото управление на своя син Александър. Военната кариера на Александър започва в Хераклея Синтика, когато той е само на 16 години. Хераклея Синтика се превръща в един от най-важните градове на Македонското царство с многобройно население от македонци, гърци, траки, келти и преселници от източното средиземноморие.

През 168 г. пр. Хр. римляните завладяват земите на синтите и тогава Хераклея Синтика се превръща в най-важния град на северната граница, който е опазвал средното течение на Струма и Рупелския пролом. Археологическите разкопки и исторически изводи показват, че той е съществувал до VI век сл. Хр. Последните археологически изследвания и локализацията на античния град Хераклея Синтика в местността Кожух, доказват, че между този град, разположен в земите на тракийското племе синти, и съвременния Петрич вероятно съществува приемственост.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

21-годишно момче от Петрич основа боксов клуб в града

Публикувано

на

„Реших да остана в Петрич и да създам боксов клуб, защото това е моят роден град! Искам да развия бокса тук! В Петрич има много талантливи децано за съжаление няма подходящи условия!“ – това каза Георги Караколев, основател на Боксов клуб „Лъвовете“, пред екип на Петрич Инфо.

Георги е само на 21 години, но вече се бори за целите и мечтите си. Днес той сбъдна детската си мечта – проведе първата тренировка в своя боксов клуб. Той е спечелил много медали, също така е и първия български шампион от град Петрич. В своето начинание не е сам, подкрепят го неговото семейство и всичките му приятели. Сред тях е и братовчед му Стоян Ангушев, който също е медалист по бокс.

Георги Караколев завършва средното си образование в София като треньор по бокс. В момента продължава обучението си в Национална Спортна Академия (НСА) „Васил Левски“ гр. София.

Боксов клуб „Лъвовете“ има няколко възрастови категории:

  • от 10 – 14 годишни;
  • от 15 – 16 годишни;
  • от 17 – 18 годишни;
  • мъже;
  • жени.

От днес са сформирани 2 групи и тренировките са от понеделник до петък в 18:00 и 19:30 часа, събота от 10:30 часа, а в неделя е почивен ден!

Залата се намира в сградата срещу централния вход на Полицията в Петрич. Може да ги откриете и във фейсбук страницата Боксов клуб „Лъвовете“. Телефон за контакт: 089 469 9769

Нека всеки един от нас вземе пример от това 21 – годишно момче, което е избрало да се бори за своя роден град! Решил да се върне тук, макар големите си постижения в други градове. Момче за пример и възхищение!

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ